Pretraga

Rektor ponovno o vrijednostima na Sveučilištu: Kaže da ono teži potpunoj istini

A- A+

Početak prvog mandata rektora Damira Borasa 2014. godine obilježila je njegova izjava o tome da će nastojati da Sveučilište u Zagrebu postane mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti. O vrijednostima koje (navodno) njeguje najveće hrvatsko sveučilište, rektor je opet govorio, i to sredinom ožujka na proslavi 350. obljetnice Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Rektor Damir Boras | Screenshot: Youtube Sveučilišni Zagreb

–  Želim da Sveučilište u Zagrebu postane ono čemu težimo – mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti koje se danas nažalost ne poštuju, izrekao je 2014. Damir Boras netom nakon što je izabran za novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Izjava je to koja je pobudila velik interes za tada novoizabranim rektorom, a nagovijestila je i smjer u kojem će poći Sveučilište u Zagrebu ‘pod ravnanjem’ Damira Borasa. Rekao je tada Boras i kako se Hrvatska nalazi u krizi identiteta, morala i temeljnih vrijednosti te da će osobno nastojati ne samo da Sveučilište prebrodi te teške godine, već i da ga unaprijedi.

Izdvojeni članak

Ostavština rektora Damira Borasa: Anti-biblijske vrijednosti

Pet godina nakon prvog izbora rektora Borasa, brojni pokazatelji najbolje govore o ‘unapređenju’ Sveučilišta u Zagrebu i štošta je o tome već i napisano, kao i o vrijednostima koje Sveučilištem vladaju. Sredinom ožujka rektor je na proslavi 350. obljetnice Katoličkog bogoslovnog fakulteta podsjetio na vrijednosti koje njeguje Sveučilište u Zagrebu. Za emisiju ‘Sveučilišni Zagreb’ na Z1 televiziji, koju inače vodi njegov prorektor Miljenko Šimpraga, pojasnio je kako ‘Katolički bogoslovni fakultet njeguje sve vrijednosti kao i Sveučilište u Zagrebu’.

Odgovorno ponašanje, ljubav prema bližnjem, pomaganje bližnjemu i težnja potpunoj istini i odgovornost prema toj istini, rekao je Boras za ‘Sveučilišni Zagreb’.

Inače, epizode emisije ‘Sveučilišni Zagreb’ objavljuju se na web stranici Sveučilišta u Zagrebu koje je, objavivši ovu epizodu, pogrešno napisalo ime vlastite sastavnice. Radi se, naime, o Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a ne kako pogrešno stoji, o ‘Katoličko Bogoslovnom fakultetu’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap