Pretraga

Rektor Sveučilišta u Mostaru postao dio izbornog stožera Grabar-Kitarović

Kako doznaje Jutarnji list, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u svoj izborni stožer angažirala je nove članove. Jedan od njih je i prof. dr. sc. Zoran Tomić, koji je trenutno i rektor Sveučilišta u Mostaru. Profesionalno se bavi istraživanjem političkih kampanja, a ovo mu nije prvi put da surađuje s HDZ-om.

screenshot: Kolinda Grabar-Kitarović

Politički odnosi s javnošću, Osnove političkog komuniciranja, Politički marketing,  Strategija izbornih kampanja… Imena su to knjiga koje svakako mogu dobro doći u izbornoj kampanji.

Svjesna je toga i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se natječe za svoj drugi mandat na Pantovčaku. No predsjednica se nije samo bacila na čitanje, već je autora ovih knjiga angažirala u izbornoj kampanji.

Kako piše Jutarnji list, prof. dr. sc. Zoran Tomić jedan je od novih članova izbornog stožera Grabar-Kitarović.

Rektor u kampanji…

Da se stručnjak s područja političke komunikacije uključuje u izbornu kampanju nije nimalo neuobičajeno, no ono što je zanimljivo je kako je Tomić trenutno rektor Sveučilišta u Mostaru.

Tomić je, kako stoji u njegovu životopisu, suradnik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost BiH, član Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine te član Upravnog odbora Agencije za razvitak visokog obrazovanja i unapređenju kvalitete BiH. Bio je i dekan Filozofskog fakulteta u Mostaru.

Već sudjelovao u kampanjama

[Glas maturantice] Mladi i obrazovanje Vladi su samo početak i kraj predizbornih kampanja

Rođen je 1966. u Ljubuškom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Mostaru, a magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Doktorat je stekao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Predavao je na nekoliko fakulteta, među kojima su i Hrvatski studiji te Fakultet političkih znanosti. Napisao je preko 80 znanstvenih i stručnih radova te 15-ak knjiga po čemu je jedan od plodnijih autora na Sveučilištu u Mostaru.

Ovo nije prvi put da se Tomić uključuje u kampanju Hrvatske demokratske zajednice. Bio je autor HDZ-ove izborne strategije za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na prošlim izborima, a iz stranke su tada rekli, podsjeća Jutarnji, da prof. Tomić s HDZ-om redovito surađuje.

I bivša rektorica surađivala s političkim strankama

Nije mu nepoznata ni suradnja s HDZ-om BiH. Svojevremeno je bio i  glasnogovornik te stranke.

Otvorena i obmanjujuća prijetnja rektora Borasa prema studentima prije prosvjeda

A da Sveučilište u Mostaru otvoreno surađuje s političkim strankama pokazuje i izjava bivše rektorice Ljerke Ostojić, koja je ovakav način funkcioniranja sveučilišta smatrala razumljivim.

– Suradnja Sveučilišta u Mostaru i politike, koju vodi Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine na čelu s dr. Draganom Čovićem, rezultat je i temelj preklapanja interesa hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, rekla je svojedobno Ostojić, piše Prometej.ba.

Rektor Sveučilišta u Mostaru postao dio izbornog stožera Grabar-Kitarović
Share via
Copy link
Powered by Social Snap