Pretraga

Rektor zapjevao Kinezima: Poslušajte kako hit Vinka Coce zvuči na njihovu jeziku

A- A+

Kineski premijer Li Keqiang stigao je u utorak navečer u Zagreb s izaslanstvom koje broji čak 250 ljudi, a povod je skup 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine, koji se održava u Dubrovniku. Dio kineske delegacije već se nalazi u ondje, a predstavnici Kineske akademije društvenih znanosti posjetili su Rektorat Sveučilišta u Dubrovniku. Susret je završen, ni manje ni više, nego poznatom dalmatinskom pjesmom koju su prisutni imali prilike čuti i na kineskom jeziku.

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Predstavnike Kineske akademije društvenih znanosti danas je na Sveučilištu u Dubrovniku dočekao rektor Nikša Burum.

Izdvojeni članak

Krenula gradnja najmodernijeg doma u Hrvatskoj: Studenti će živjeti u pametnim sobama

Nakon pozdravnih govora i prezentacija Sveučilišta i Akademije, razgovaralo se na susretu o sličnostima dvaju institucija, mogućnostima zajedničkih projekata, osnivanja zajedničkih studija i ostalim oblicima buduće suradnje.

Delegacija predstavnika Akademije došla je u organizaciji i u pratnji profesora emeritusa i bivšeg potpredsjednika Vlade RH Ante Simonića i njegove supruge dr. sc. Rite Zhao Simonić.

Zanimljivo je bilo na kraju samog sastanka, kada je upravo je gospođa Zhao Simonić s dubrovačkim rektorom delegaciju pozdravila – pjesmom. Otpjevali su zajednički poznatu dalmatinsku pjesmu ‘Vilo moja’, a okupljeni su mogli čuti i kako hit Vinka Coce zvuči na kineskom jeziku.

Kako je sve izgledalo, možete vidjeti u videu u nastavku.

Rektor zapjevao Kinezima: Poslušajte kako hit Vinka Coce zvuči na njihovu jeziku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap