Pretraga

Rezultati ankete pokazali s kojih su fakulteta najprivlačniji i najneugledniji studenti

A- A+

Prema mnogim studentima fakultet koji upišete ili struka koju izaberete dovoljan je kriterij po kojemu netko može otkriti razinu vaše privlačnosti. Preko 350 bivših maturanata sudjelovalo je u anketi ‘Studenti(ce) koje struke su vam najprivlačniji?’, a evo što su rezultati pokazali.

Na forumu Državna matura bila je postavljena anketa s upitomStudenti(ce) koje struke su vam najprivlačniji?’ na koju je odgovorilo preko 350 tadašnjih maturanata koji su sada većim dijelom studenti prve ili druge godine. Rezultati su i više nego zanimljivi, a evo tko su prema mišljenju tadašnjih srednjoškolaca najljepši studenti i studentice te iz kojih područja dolaze najmanje ugledni.

Izdvojeni članak

Šest vrsta djevojaka koja ćete upoznati na fakultetu

Bivšim maturantima najprivlačniji studenti biomedicinskih fakulteta

Rezultati ankete pokazali su kako najveći broj maturanata (101 glas) dijeli mišljenje da su najljepši studenti i studentice medicine, stomatologije, sestrinstva i drugih fakulteta iz biomedicinskih znanosti. Zanimljivo je da su se na drugo mjesto sa svega nekoliko glasova manje smjestili studenti tehničkih fakulteta poput elektrotehnike ili strojarstva.

Slijede ih društvenjaci sa 45 glasova koji su prema rezultatima ankete vrlo bliski studentima umjetničkih područja. Zlatnu sredinu su tako sa 43 glasa zauzeli oni koji studiraju na likovnoj, glazbenoj ili dramskoj akademiji.

Studenti koji izučavaju prirodne znanosti privlačni su nešto više od 11 posto anketiranih, točnije 41 tadašnjem maturantu. Na predzadnjem mjestu su se našli studenti s humanističkih znanosti, a na samo začelje su se smjestili biotehničari poput nutricionista ili prehrambenih tehnologa sa samo šest glasova.

Nije bitno tko je na kojem faksu, kao i studira li

Anketu na spomenutom forumu nekolicina korisnika je ‘obogatila’ svojim komentarom. Pojedinci su istaknuli da nisu htjeli glasati jer bi rezultati ankete bili previše generalizirani, a najviše komentara je odavalo mišljenja kako uopće nije bitno tko je na kojem fakultetu kao i je li uopće upisao neki studij.

– Nije mi bitan sam fakultet. Bitno mi je da ima strast za nečim u životu
(a što ne uključuje pivu i kladionicu) i da je opće kulturan.
No, takvih osoba bez fakulteta zasad znam ravno jednu, na kraju je napisala moderatorica koja je i objavila anketu.

Naišla je na nekoliko istomišljenika koji su u komentarima istaknuli primjerice da fakultet kao fakultet nije faktor te da je studij, štoviše, zadnji faktor na koji obraćaju pažnju pri izboru partnera.

Rezultati ankete pokazali s kojih su fakulteta najprivlačniji i najneugledniji studenti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap