Pretraga

Riječki SC proslavio rođendan: Prisjetili se povijesti i pohvalili zavidnim brojkama o sadašnjem radu

A- A+

Studentski centar Rijeka obilježio je u utorak svoj 61. rođendan. Tom su prilikom istaknuli kako danas pružaju uslugu prehrane na 15 lokacija i to kroz 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta te 6 caffe barova. Dva studentska naselja SN Ivan Goran Kovačić i Trsat raspolažu s 1.427 kreveta, a više od 9.000 studenata godišnje radi preko studentskog ugovora Student servisa. A prisjetili su se i svojih početaka.

Proslava rođenada SC-a Rijeka | foto: SC Rijeka

– Iza nas je uistinu mnogo projekata, događaja, jelovnika, izgradnji, posluženih obroka, kažu iz riječkog Studentskog centra.

Ističu kako su im počeci bili skromni; 216 ležajeva i malena menza na Brajdi naziva ‘Triglav’ osnovana krajem 50- tih godina prošlog stoljeća, a koja je danas zatvorena (nekoć zvana Viktorija). Prvi pravi objekt za studentsku prehranu u Rijeci s radom započeo 1. ožujka 1960. godine, a riječ je o statusnom restoranu
Index.

– Od tada pa do danas puno se toga promijenilo; razvoj poprima novi ritam s investicijskim ciklusom na Kampusu, ali je naš cilj ostao isti – konstantno raditi na podizanju studentskog standarda kroz četiri svoje djelatnosti; smještaj, prehrana, privremeno i povremeno zapošljavanje i slobodno vrijeme, kažu iz SC-a.

Krenuli s 216, danas imaju 1,427 kreveta za studente

SC Rijeka danas pruža uslugu prehrane na 15 lokacija i to kroz 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta te 6 caffe barova. Dva studentska naselja SN Ivan Goran Kovačić i Trsat raspolažu s 1.427 kreveta, a više od 9.000 studenata godišnje radi preko studentskog ugovora student-servisa.

Prigodnim riječima na događaju se nazočnima obratio ravnatelj Centra mr. Dinko Jurjević, predsjednica Radničkog vijeća SCRI Ines Gedini, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić, predsjednik Upravnog vijeća SCRI prof. dr. sc. Alen Jugović te radnica Vanja Korica, inače koordinatorica Fotogrupe Baltazar.

Ravnatelj Centra mr. Dinko Jurjević tom je prilikom čestitao svim radnicima njihovu godišnjicu te dodao da je SCRI osnovan radi skrbi o studentskim potrebama, ali da je to ujedno drugi dom mnogim radnicima, partnerima, suradnicima.

Zapošljavaju čak 250 radnika

Uputio je tom prilikom zahvalu mnogim djelatnicima koji su predani u svojem poslu te dodao da SCRI radi po načelima trgovačkog društva i trenutno zapošljava 250 radnika.

Susret je zaokružen otvaranjem izložbe fotografija Fotogrupe Baltazar pod nazivom “Sjećanja”. Radovi su prikupljeni putem javnog natječaja koji je organiziran tijekom veljače ove godine, a na koji se prijavilo 17 autora.

Cijeli ovaj događaj je dostupan na Facebooku SC-a Rijeka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap