Pretraga

Riječki studenti nakon potresa pomažu kolegama: Pripremili su online kviz znanja na koji pozivaju i vas

A- A+

Studentski zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci, kako bi prikupio pomoć za kolege koje su izgubile domove, organizira humanitarni kviz općeg znanja pod nazivom ‘InženjeRi za inženjere’. Iz epidemioloških razloga, održat će se na online platformi, a kako bi pomogli kolegama studenti trebaju vašu pomoć.

ilustracija: JESHOOTS.COM / Unsplash

– Kao što je cijela hrvatska populacija upoznata, na dan 29. prosinca 2020., na samom kraju jedne iznimno naporne godine, nedaleko od Petrinje u Sisačko-moslavačkoj županiji udario je potres velike jačine koji je za sobom ostavio kobne posljedice. Na veliku žalost, sedam osoba je poginulo, a brojna populacija u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima ostala je bez svojih domova, time izgubivši veliki dio svoje imovine i životnog prostora u samo par sekundi. Populacija tog kraja još dugo će snositi materijalne i psihološke posljedice te nesreće, kaže Tina Mlinarić, voditeljica humanitarnog projekta.

Studentski zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci, kako bi prikupio pomoć za kolege koje su izgubile domove, organizira humanitarni kviz.

– Osjećamo iznimnu potrebu pomoći našim kolegama, a prema aktualnim informacijama s terena i samih osoba koje traže pomoć, najveća je potreba za financijskom podrškom, kažu iz Studentskog zbora.

Humanitarni kviz općeg znanja pod nazivom ‘InženjeRi za inženjere’, iz epidemioloških razloga, održat će se na online platformi, i to u petak, 29. siječnja 2021., s početkom u 19 sati.

Iz Zbora dodaju da im je podršku u organizaciji dao Tehnički fakultet, ali i sam dekan prof. dr. sc. Duško Pavletić, koji je pomogao oko prikupljanja informacija potrebitih studenata čijim obiteljima će se uplaćivati donacije prikupljene uplaćivanjem kotizacija za prijavu na kviz. Kotizacije su grupne, a iznose 100 kn po ekipi od četiri sudionika.

– Cilj nam je prikupiti što veći broj ekipa/sudionika, a time i veća financijska sredstva, tj. donacije za naše studente kojima je potrebna pomoć u teškim vremenima. Također, imamo u planu nastaviti s istim načinom prikupljanja donacija za razne humanitarne svrhe ako će navedeni kviz imati veliki odaziv i pozitivne odgovore na anketi koji će se provoditi poslije kviza, zaključuje Tina iz Zbora Tehničkog fakulteta.

Više o prijavama potražite na Facebook-stranicama događaja.

Za online kviz pripremite se putem našeg sustava kvizovi.srednja.hr.

Riječki studenti nakon potresa pomažu kolegama: Pripremili su online kviz znanja na koji pozivaju i vas
Share via
Copy link
Powered by Social Snap