Pretraga

Sad su dobili svoje: Zbog tulumarenja studenti moraju platiti vrtoglavu novčanu kaznu

Nakon što su organizirali tulum za više od 100 ljudi, troje studenata Sveučilišta u Istočnoj Angliji u Engleskoj, moraju platiti vrtoglavu novčanu kaznu od 10.000 funti. Osim novčane kazne, studentima prijeti i disciplinarni postupak pred tijelima Sveučilišta.

pixabay.com

Glasnogovornik Sveučilišta koje pohađa troje kažnjenih studenata kaže da u potpunosti podržavaju postupke policije.

– Studenti, kao i svi drugi, trebaju poštovati zakon i gdje postoji kršenje pravila trebaju očekivati jednake posljedice kao i drugi članovi zajednice. Redovito upozoravamo studenta na sva pravila, unutar i van kampusa, zbog čega ćemo se uz ove postupke policije i mi pozabaviti ovim slučajem i poduzeti određene korake, rekao je glasnogovornik i dodao kako se u većini slučajeva studenti pridržavaju propisanih mjera, piše Independent.

Policija je, naime, izašla na teren oko 1 ujutro nakon što su dobili dojavu. Na prijavljenoj adresi održavao se tulum i tamo su pronašli oko 100 ljudi.

– Policijski službenici rastjerali su okupljanje, a troje studenata koji žive na adresi, tri djevojke u dobi od 19, odnosno 20 godina,

“Officers dispersed the gathering and three occupants at the address, a 19-year-old woman and two 20-year-old women, were issued with the fixed penalty notice for contravening the ban on being involved in holding a gathering of more than 30 people.”

Sad su dobili svoje: Zbog tulumarenja studenti moraju platiti vrtoglavu novčanu kaznu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap