Pretraga

Savjeti za buduće web dizajnere i developere

A- A+

Pokušavanje da se probijete u području web dizajna i razvoja je dug i mukotrpan posao, koji ima više prepreka i konkurencije nego nega ostala područja. Ipak, ovakav se posao stvarno isplati, a također će vas tjerati da pomičete vlastite granice. Ukoliko planirate raditi u ovom polju, donosimo nekoliko dobrih savjeta.

Web dizajn i development je zahtjevno, ali vrlo dobro plaćeno područje rada. Mnogi se u zadnje vrijeme odlučuju upravo za tu profesiju, zbog čega je konkurencija žestoka, pa je konstantno učenje i usavršavanje ključno i jedino što će vam pomoći da držite glavu iznad vode. Hack College donosi nekoliko savjeta koji će vam pomoći ukoliko se odlučujete okušati upravo u tom poslu.

Izdvojeni članak

Američki dizajner iz drva i stakla stvorio uređaj za interaktivno slušanje glazbe

Učite kroz eksperimentiranje

Čitanje literature o HTML-u i CSS-u pomoći će vam da razumijete te programske jezike, no jedino će vas eksperimentiranje i vježbanje dovesti do toga da stvarno naučite raditi. Metoda pogrešaka i pogodaka ovdje je jedina ispravna solucija, a ukoliko vam je cilj postati profesionalni kreator web stranica, trebat će vam jako mnogo vremena utrošenog na pokušaje.

Gradite sami svoj put prema gore

Ukoliko se prebrzo pomičete kroz proces učenja to bi moglo dovesti do blokada u budućnosti. Skakanje u kompliciranije stvari prije nego ste naučili osnove i razike je odličan način da se preopteretite. Ovdje može uskočiti tradicionalna edukacija koja će pomoći da ostanete na pravom putu i gradite svoje vještine prikladnom brzinom.

Komplementirajte svoje vještine

Iako ne možda ne pohađate smjer na kojem možete učiti o ovom području, dobro je povezati to s marketingom ili komunikacijama.

Izdvojeni članak

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split

Sakupite više vještina i ostanite u toku

Najbolji način da postanete poželjni web dizajner jest da si priskrbite set vještina. Gledajte na njih kao na švicarski nožić-možete ga koristiti za bazične stvari, ali imate mogućnost i da ga koristite na više načina i za različite funkcije. Uvijek pratite nove trendove u dizajnu ili developmentu, pa ćete tako uvijek biti i ispred konkurencije.

Pažljivo birajte klijente

Vjerojatno ćete iskusiti da mnogi klijenti nemaju iskustva u vođenju web dizajn projekta, i često će imati vrlo visoka očekivanja. Kada počnete raditi, moguće je da ćete morati prihvaćati vrlo niske plaće kako bi kreirali svoj portfolio i dobili iskustvo. Ali kad se razvijete i kad vas klijenti sami počnu zvati, sve će se isplatiti.

Savjeti za buduće web dizajnere i developere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap