Pretraga

Saznajte koji studenti najviše surfaju internetom!

A- A+

Studenti tehničkih znanosti provode najviše vremena na internetu, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika provedeno na uzorku od 1000 mladića i djevojaka iz 26 zemalja s pet kontinenata.

Studenti tehničkih znanosti provode najviše vremena na internetu, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika provedeno na uzorku od tisuću mladića i djevojaka iz 26 zemalja. Iako ovakva istraživanja povremeno sruše mitove i stereotipe, s ovim objavljenim na Students’ Online Usage: Global Market Trends Reportto, to nije bio slučaj.

‘Tehničari’ su stalno online

Naime, rezultati pokazuju kako čak 43 posto studenata tehničkih znanosti provodi pet ili više sati online. Druga su, pak, krajnost njihovi vršnjaci koji pohađaju humanističke i umjetničke smjerove, jer njih samo 17 posto bude na netu više od četvrtine dana. Negdje između ove dvije kategorije se nalaze studenti medicinskih, društvenih i prirodnih znanosti. Udio onih koji provode veliku količinu vremena na Mreži se kreće oko jedne četvrtine.

Izdvojeni članak

Internetsko groblje: Prve web stranice ikad napravljene

Uzrok: priroda interesa

Trend koji su utvrdili američki istraživači rezultat su prirode interesa i načina traženja podataka studenata iz pojedinih područja. Izglednije je tako da će bitne informacije o svojem području na netu pronaći student tehničkih znanosti nego neki umjetnik. 

Osim vremena koje provode online, među studentima iz različitih područja postoji razlika i u općoj privrženosti tehnologiji. Prirodnjaci i tehničari su tako skloniji korištenju smartphonova i sličnih gadgeta koji im omogućavaju umreženost bez obzira gdje se nalazili.

Saznajte koji studenti najviše surfaju internetom!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap