Pretraga

SC ne zna koliki im je kapacitet studentskih domova u Zagrebu, a rezultati natječaja za desetak dana

A- A+

Rezultati natječaja Studentskog centra Zagreb za smještaj studenata u akademskoj godini 2020./2021. trebaju biti objavljeni do 17. kolovoza. Provjerili smo sa SC-om koliki je kapacitet domova s obzirom na to da dio kapaciteta koriste ljudi koji su u potresu izgubili svoje stanove, te koliko je prijava zaprimljeno. Iz SC-a nisu znali reći ništa konkretno, iako rezultati trebaju biti objavljeni najkasnije za deset dana.

Foto: Dominik Smolak

Prijave za natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu završile su prije nekoliko dana, a rezultati natječaja trebaju biti objavljeni do 17. kolovoza.

Okvirno oko 10.000 molbi

Izdvojeni članak
Studenski dom Stjepan Radić, na Savi, Šesti paviljon Save

SC Zagreb studentima za jedan dan u domu naplatio 100 kuna: Žurili iseliti pa shvatili da nisu trebali

Pitali smo SC koliko je ukupno prijava studenata pristiglo na ovogodišnji natječaj, a oni su nam odgovorili da je obrada natječajne dokumentacije još u tijeku te da nisu u mogućnosti precizno odgovoriti na ovo pitanje.

– Okvirni broj kreće se kao i prethodnih godina, a to je oko 10.000 predanih molbi za subvencionirani smještaj u studentskim domovima, kažu.

Nisu nam mogli odgovoriti ni na pitanje koju kategoriju smještaja su studenti najviše tražili, ali ni točnu brojku kada se radi o kapacitetu domova.

Točan kapacitet još nije definiran

Budući da su u Studentskom naselju ‘Cvjetno’ nastanjeni građani čiji su domovi stradali u potresu, pitali smo SC i jesu li oko kapaciteta razgovarali s Ministarstvom.

– Kao što smo već ranije izjavili – što se tiče kapaciteta smještaja, nadamo se da ćemo početkom nove akademske godine krenuti s punim kapacitetom svih studentskih domova, ali s obzirom da nije moguće predvidjeti do kada će trajati ova izvanredna situacija ne možemo precizno odgovoriti na pitanje kakvi će biti kapaciteti studentskih domova u budućnosti. Odluka o tome donijet će se u suradnji s nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Studentski centar u Zagrebu je u stalnom kontaktu s nadležnim institucijama te se nadamo da će se stambeno pitanje građana smještenih u sklopu studentskog doma „Cvjetno naselje“ riješiti u što skorašnjem roku, rekli su nam.

Građani grada Zagreba, čiji su domovi pogođeni potresom, smješteni su u sklopu 1. i 2.  paviljonu studentskog doma „Cvjetno naselje“ te se ti paviljoni i dalje nalaze pod mobilizacijom. Trenutno je 325 građana smješteno u navedenim paviljonima. Svakodnevno se bilježi blagi pad useljenih.

Na naše pitanje ako situacija najesen ostane kakva je sada, odnosno građani ne isele iz doma ‘Cvjetno’, koliko ležajeva u domovima preostaje za studente, odgovorili su da kapacitet prvog paviljona iznosi 240, a drugoga 243 mjesta što je ukupno 483 mjesta. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ukupno subvencionira, putem natječaja za smještaj Studentskog centra Zagreb, 6.935 studenata.

SC ne zna koliki im je kapacitet studentskih domova u Zagrebu, a rezultati natječaja za desetak dana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap