Pretraga

SC predložio demobilizaciju dijela Cvjetnog, evo gdje bi se studenti trebali vratiti

A- A+

Studentski centar u Zagrebu je predložio Stožeru civilne zaštite RH da se unutar doma Cvjetno naselje demobiliziraju paviljoni od 4. do 8., jer se u njima ne nalaze građani Zagreba čiji su domovi pogođeni potresom. Kako kažu, potom bi se u te sobe mogli vratiti studenti, a ostale bi rasporedili u druge domove.

Iseljavanje stanara doma ‘Cvjetno’; screenshot: HRTi

SC Zagreb jučer je na stranice postavio obavijest u kojima su upute za studente koji dolaze u domove, a u toj obavijesti pisalo je da se studenti ne mogu trajno vratiti u dom Cvjetno naselje. Stoga smo poslali upit SC-u u kojem smo ih pitali gdje bi se ti studenti trebali vratiti u slučaju da žele doći u Zagreb, ako imaju praktične ili laboratorijske vježbe koje od sljedećeg tjedna počinju na nekim sastavnicama.

Neki studenti bi se mogli vratiti u svoje sobe

Izdvojeni članak

Studentski zbor Vladi poslao dopis u kojem traže hitnu kontrolu rada SC-a

– Sukladno odluci Ravnateljstva civilne zaštite, stavak 5., odluka o mobilizaciji je izvršna do opoziva – naloga o demobilizaciji. Studentski centar u Zagrebu je Stožeru civilne zaštite RH predložio da se unutar SN „Cvjetno naselje“ demobiliziraju paviljoni od 4. do 8., jer se u njima ne nalaze građani grada Zagreba čiji su domovi pogođeni potresom. Čim zaprimimo nalog o demobilizaciji o istome ćemo, putem naših web stranica, obavijestiti studente i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Studenti koji su bili stanari 4. – 8. paviljona vraćaju se u svoje sobe, dok se studenti iz prva 3 paviljona raspoređuju na slobodna mjesta unutar SN „Cvjetno naselje“, a ukoliko to neće biti dovoljno tada ćemo im ponuditi slobodan smještaj unutar naših kapaciteta u preostalim studentskim naseljima, odgovorili su nam. 

Uz to, napominju i da se svi studenti trebaju pridržavati propisanih uputa prije dolaska u studentski dom (objavljeno na našim web stranicama).

U domovima nije moguća samoizolacija

Pojašnjavaju da se nadaju da će od 11. svibnja nakon što se provede demobilizacija 4., 5., 6., 7. i 8. paviljona studenti moći najaviti u upravu SD Cvjetno naselje te se moći vratiti u svoje sobe ili po svoje stvari.

Važno je napomenuti da sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje MZO-a, nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju. Boravak u studentskom domu mora biti sukladan propisanim preventivnim mjerama zaštite od COVIDa-19.

Danas je i na press konferenciji Capak komentirao studentske domove.

– Preporuke još uvijek vrijede za to. Ne znam kako će to biti organizirani sa studentima koji moraju na vježbe. Mi smo dali okvir pod kojim se to može održati, rekao je Capak.

SC predložio demobilizaciju dijela Cvjetnog, evo gdje bi se studenti trebali vratiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap