Pretraga

SC: ‘Protupožarna vrata nikad se ne zaključavaju, studenti ih iz lijenosti i komoditeta koriste svakodnevno’

A- A+

Nakon što smo jučer objavili tekst o sigurnosnom propustu u studentskom domu Cvjetno naselje, reagirao je sanacijski upravitelj Studentskog centra Mirko Bošnjak. Protupožarna vrata, koja su zbog kvara bila onemogućena za korištenje popravljena su, potvrdio nam je te istaknuo da je važno napomenuti da se ta vrata nikada ne zaključavaju.

Foto: Čitatelj portala

Iz ureda sanacijskog upravitelja Studentskog centra reagirali su na naše napise o sigurnosnom propustu na Cvjetnom gdje su protupožarna vrata bila van funkcije posljednjih nekoliko dana. Kažu da je posrijedi bio kvar koji je odmah saniran, a napominju da se ta vrata nikada ne zaključavaju.

Studenti svakodnevno koriste protupožarna vrata iz čiste lijenosti i komoditeta

Nakon našeg upita, kako smo već jučer doznali od stanara, vrata su popravljena, a to nam je sad potvrdio i Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a. Spremačica je primijetila da nešto nije u redu, kaže, obavijestila bravara koji je potom vrata osposobio za korištenje.

Izdvojeni članak

Unatoč prošlogodišnjem požaru, bizarni sigurnosni propusti i dalje se događaju u studentskom domu Cvjetno

– Bitno je naglasiti da se svi ovakvi i slični kvarovi otklanjaju promptno čim ih uoče spremačice, majstori domari ili studenti, kaže nam Bošnjak.

Dodatno se osvrnuo na studente i upozorio nas da se protupožarna vrata stalno koriste kao normalan ulaz i izlaz, unatoč obavijesti koja se nalazi na njima o tome da služe isključivo kao izlaz u slučaju opasnosti.

– Upoznati ste da su na svim protupožarnim vratima kojih je stotinjak u Naselju postavljene naljepnice sa tekstom na koji način i u kojim situacijama se protupožarna vrata koriste. No međutim, nažalost, studenti ih iz čiste lijenosti i komoditeta koriste ih kao izlaz i ulaz u paviljon. Višekratno su upozoravani da na taj način rade protiv vlastite sigurnosti, no međutim pojedini od njih na razne načine blokiraju brave gurajući u njih razne predmete ili naprosto na podu stavljaju prepreke da se vrata ne mogu zatvoriti. Također je točno da svi mi od domara do spremačica svakodnevno obilazimo zgrade pa tako i vrata i uklanjamo te prepreke, rekao nam je Bošnjak.

Studenti tvrde da su vrata van funkcije već nekoliko tjedana

Podsjetimo, kada smo jučer objavili tekst o spomenutom sigurnosnom propustu, porazgovarali smo s nekoliko stanara Cvjetnog naselja. Oni su nam pak rekli ponešto drugačiju priču, a to je da se problemi s protupožarnim vratima ipak ne rješavaju tako promptno.

– Prvo sam pomislio da su protupožarna vrata taj dan slučajno bila zaključana, no onda sam provjerio i izgleda da je tako već zadnjih nekoliko tjedana, rekao nam je jučer jedan od stanara koji je želio ostati anoniman.

Copy link
Powered by Social Snap