Pretraga

SC Rijeka objavio natječaj za studentske domove u akademskoj godini 2019./2020.

A- A+

Studentski centar Rijeka raspisao je natječaj za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2019./2020. Studenti se na natječaj mogu prijavljivati od ovog ponedjeljka, 1. srpnja.

Studentski dom I. G. Kovačić|foto: Studentski centar Rijeka

Na natječaj za smještaj u riječkim studentskim domovima mogu se prijavljivati redoviti studenti koji pohađaju preddiplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij u statusu redovitog studenta i studenti s invaliditetom koji pohađaju poslijediplomski sveučilišni studij na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i:

– državljani Republike Hrvatske;
– državljani zemlje članice Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji
imaju odobren status stranaca na stalnom boravku u Republici Hrvatskoj;
– osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, a koji nemaju zasnovan radni odnos i/ili ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja i/ili poljoprivrede i šumarstva.

Tko nema pravo na subvencionirani smještaj?

Pravo na smještaj u studentskim domovima nemaju izvanredni studenti i studenti kojima je mjesto prebivališta u mjestu studiranja, zatim studenti koji mijenjaju studijski program bez završetka studija i na drugome studiju ponovno upisuju prvu godinu, ako se prijave s prosjekom ocjena iz srednje škole te studenti koji su dva puta mijenjali studijski program.

Izdvojeni članak

Mijenja se Pravilnik za ostvarivanje prava na studentski dom: Manje bodova najboljim maturantima

Subvencionirani smještaj u domovima ne mogu koristiti ni studenti koji su stekli kvalifikaciju određene razine ako ponovno upisuju studij te razine ili su upisani na istu razinu studija drugi put. Studenti koji upišu mirovanje u akademskoj godini za koju im je dodijeljeno pravo na subvencionirano stanovanje gube pravo na isto tijekom trajanja mirovanja. Taj se uvjet ne odnosi se na studente s invaliditetom ili studente koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi, ali gube pravo na dom ako upišu mirovanje studija treću akademsku godinu uzastopno.

Uz sve navedene skupine pravo na subvencionirani smještaj nemaju ni studenti koji su ostvarili manje od 18 ECTS bodova u akademskoj godini prijave na natječaj.

Kako stoji u tekstu natječaja, studenti se mogu natjecati isključivo za smještaj u domove koji se nalaze u mjestu u kojem studiraju, a iznimka su studenti koji studiraju na visokom učilištu u Opatiji, koji se mogu prijaviti na natječaj.

Dokumentacija za natječaj

Uz dokumente koji im mogu donijeti dodatne bodove (ako ih imaju), studenti na natječaju SC-a Rijeka moraju priložiti sljedeću osnovnu dokumentaciju):

Izdvojeni članak

Zbog ‘slučaja Split’ otkrivamo koliko je studenata u Hrvatskoj smješteno u studentske domove

1. ispunjenu i potpisanu prijavu e – molbu (OBRAZAC ‘A’ i Izjavu o članovima obitelji)- obrazac se ispunjava putem interneta ispisuje, potpisuje i šalje poštom ili dostavlja osobno s ostalom dokumentacijom.
2. ovjereni OBRAZAC ‘B’ / OBRAZAC ‘C’ / OBRAZAC ‘D’ / OBRAZAC ‘E’ ovisno o vrsti studija i godini koja se upisuje
3. ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita na studiju i stečen broj ECTS bodova – dostavljaju svi studenti, osim brucoša
4. OBRAZAC ‘F’ ili preslike svjedodžbi svih razreda srednje škole
5. uvjerenje o prebivalištu za studenta podnositelja zahtjeva (ne starije od šest mjeseci).
6. potpisanu privolu za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka
7. ispunjeni popis dokumenata

Dokumentacija se predaje poštom od 1. srpnja do zaključno 19. srpnja 2019. godine ili osobno od 1. srpnja do zaključno 23. srpnja na adresu Studentskog centra u Rijeci. Detalje iz natječaja možete doznati iz dokumenta pri dnu teksta, a sve obrasce, privole i dodatna pojašnjenja na stranicama SC-a Rijeka na ovoj poveznici.

Spomenimo za kraj kako Studentski centar u Rijeci nudi smještaj u dva studentska naselja: SN Ivan Goran Kovačić, gdje je subvencionirano ukupno 630 ležajeva, te u SN Trsat sa 666 subvencioniranih ležajeva.

SC Rijeka objavio natječaj za studentske domove u akademskoj godini 2019./2020.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap