Pretraga

SC se očitovao o provali u studentskom domu u središtu Zagreba: ‘Ne ignoriramo problem’

Proteklog vikenda u Studentskom domu Lašćina ponovno je došlo do pokušaja provale; u noći sa subote na nedjelju student je uhvatio provalnika u sobi. Potrgana ograda, visoko raslinje oko doma i loše osvjetljenje samo su neki od razloga zbog kojih je ovaj dom konstantno na meti lopova, a Studentski centar Zagreb još je jednom obećao postavljanje nadzornih kamera.

Ulaz u studentski kompleks Lašćina/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon tri dana Studentski centar u Zagrebu očitovao se na naš upit vezan uz provalu u jednu od studentskih soba.

SC: Bit će postavljen video nadzor

– U nedjelju 08.03.2020. u 01:45 sati u SN Lašćina došla je policija na poziv studenta koji je prijavio provalu u sobu. Policija je završila očevid u 02:25. Student je u izjavi koju je dao u upravi Doma ponovio ono što je rekao policiji. Naime, dolaskom u sobu u 01:20 sati zatekao je provalnika koji je vidjevši ga pobjegao kroz prozor. Student je priznao da nije dovoljno dobro zatvorio prozor što je olakšalo ulazak provalnika u sobu. Studentu je ukraden kompjutorski miš. Studentski centar u Zagrebu ne ignorira probleme provala i poduzima mjere zaštite studenata: tijekom 2019. u SN ‘Lašćina’ postavljena je nova led rasvjeta. U tijeku je izrada projekta postavljanja video nadzora u naselju. Po završetku projekta pokrenut će se postupak postavljanja video nadzora, odgovaraju iz uprave Studentskog centra na naš upit.

Nakon pokušaja pljačke postavljeno bolje osvjetljenje

Posjetimo, u noći sa subote na nedjelju student je uhvatio provalnika u sobi, u pokušaju krađe laptopa. Kako je u sobu ušao na vrijeme, lopov je sa sobom uspio ponijeti samo kompjuterski miš.

– Otvorio sam vrata i na prvi pogled učinilo mi se da je netko u sobi. Prvo što sam primijetio je širom otvoren prozor, što mi je bilo užasno čudno jer znam da ga ja nisam otvorio, zatvaram ga svaki puta kad izlazim iz sobe i to je zadnja stvar koju obavim prije izlaska. Budući da je bilo dosta mračno, primijetio sam samo neku košulju, a kad sam malo bolje pogledao vidio sam kako ispred mene stoji čovjek. I to je trajalo vrlo kratko, pet sekundi, u kojima sam pokušao shvatiti što se uopće događa. U tih pet sekundi on se isto iznenadio, uz pomoć stolice i radijatora uz dva koraka iskočio je kroz prozor i pobjegao. Prije nego sam uopće shvatio što se dogodilo, počeo sam vikati za njim i pokušao sam ga uhvatiti, ali bilo je prekasno i vani je bilo premračno, nije bio upaljen reflektor na stražnjoj strani paviljona tako da nisam htio riskirati, nisam znao ima li ‘pomoćnika’ koji je možda naoružan, počinje priču student s Lašćine koji je želio ostati anoniman, ispričao nam je student.

Jučer nam je, pak rekao i da su se od ponedjeljka, a nakon posljednjeg pokušaja pljačke, upravitelj i majstor pobrinuli da reflektori na njegovom i susjednom paviljonu rade, promijenjene su žarulje i sada je svjetlo jače.

– I dalje bi po mojem mišljenju trebalo prominiti prozore, skrpati rupe na ogradi i staviti svjetiljke na pločnik, ali sad stvarno mislim da će kamere pomoći, zaključuje student s Lašćine.

SC se očitovao o provali u studentskom domu u središtu Zagreba: ‘Ne ignoriramo problem’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap