Pretraga

SC studentima dodjeljuje 750.000 kuna, provjerite tko se i pod kojim uvjetima može prijaviti za sredstva

A- A+

Studentski centar u Splitu otvorio je javni poziv za financiranje studentskih aktivnosti. Riječ je o sredstvima prikupljenima kroz posredstvo za studentski rad, a ukupno će se dodijeliti 750.000 kuna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, 0,5% neto iznosa naknade studenata za obavljanje poslova poslodavci uplaćuju u svrhu financiranja kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima. Studentski centar u Splitu ovih je dana javni poziv za dodjelu tih sredstava studentima.

– Ukupno planirana vrijednost Poziva iznosi 0,5% neto iznosa naknade izvođaču, koje Studentski centar Split prikuplja na žiro-računu posebne namjene i iznosi 750.000,00 kn, stoji u tekstu javnog poziva.

Na Poziv se mogu prijaviti studentski zborovi sastavnica, studentske udruge i studenti pojedinci, kada su oni, u skladu s uvjetima poziva prihvatljivi prijavitelji. A uvjeti za prijavu su sljedeći:

  • prijavitelj, student pojedinac morao je upisati tekuću akademsku godinu na Sveučilištu u Splitu i mora biti član student servisa
  •  prijavitelj, studentske udruge ako djeluju pri Sveučilištu u Splitu, ako su upisane u registar udruga Sveučilišta
  •  prijavitelji, studentski zborovi sastavnica, studentske udruge moraju djelovati na području Sveučilišta u Splitu
  • da su osoba/e ovlaštene za zastupanje studentske udruge u mandatu;
  • da se protiv studentske organizacije (udruge), odnosno odgovorne osobe ne vodi kazneni postupak;
  • da nema dugovanja niti s jedne osnove prema Studentskom centru
  • da nije u pitanju projekt koji se financiraju iz nekih drugih izvora financiranja pri Sveučilištu u Splitu
  • prijava na Poziv mora sadržavati sve podatke, dokumentaciju i popunjene obrasce određene Pozivom
  • Povjerenstvo neće razmatrati prijave udruga, skupina studenata, pojedinaca i studentskih zborova koji po prethodnom provedenom pozivu nisu dostavili dokumentaciju o utrošenim financijskim sredstvima

Svi studenti pojedinci, studentski zborovi, te studentske udruge koji se žele prijaviti na natječaj moraju to učiniti putem online aplikacije ovdje. Rok za podnošenje prijava na poziv je 5. ožujka 2021. godine do 12:00 h, a više o načinu prijave možete doznati u tekstu javnog poziva na linku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap