Pretraga

SC za novih 300 studenata pronašao smještaj od 500 kuna mjesečno

A- A+

Svi studenti koji u prethodnom natječaju za akademsku godinu 2015./2016 nisu ostvarili pravo na smještaj u trenutno useljive sobe studentskih domova, mogu se do 23.9. prijaviti za smještaj u Hostelu Industrogradnja. SC je time osigurao 300 novih mjesta u domu s 99 trokrevetnih soba, koje su rasprostranjene na tri kata.

foto: www.srednja.hr

Svaki kat Hostela Industrogradnja ima po osam wc-a, tuš kabina i umivaonika, a uredit će se i po jedna čajna kuhinja, objavljeno je na stranicama zagrebačkog SC-a.

Na novi natječaj mogu se do 23. rujna 2015. prijaviti svi studenti koji u prošlom nisu uspjeli osigurati mjesto na ‘Savi’, ‘Šari’ ili ‘Lašćini’. Cijena smještaja je 500 kuna po studentu, a u to je uključeno pranje posteljine, čišćenje, režije i WiFi.

Izdvojeni članak

Zbog legalnih zamjena za subvenciju zagrebački studenti još lakše zarađuju na prodaji soba

Za novi smještaj konkuriraju i studenti sa subvencijama

Ukoliko bude više prijava od kapaciteta, prioritet će imati studenti s većim brojem bodova ostvarenih prema Pravilniku MZOS-a.

– Ovi sa subvencijama se itekako mogu prijaviti jer oni imaju više bodova. Normalno je da će oni i dalje dobivati  400 kuna subvencije pa će, ako ostvare pravo u Hostelu Industrogradnja, mjesečno sami morati izdvojiti svega 100 kuna, istaknuo je sanacijski upravitelj Pejo Pavlović kako su ovim dogovorom postigli odlične uvjete za još 300 studenata.

Popis studenata s ostvarenim pravom na smještaj bit će objavljen 25. rujna na web stranici centra, a useljenje u Hostel Industrogradnja predviđeno je od 1. listopada.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako će izgledati dom na Savi nakon preuređenja

‘Industrogradnja neće dobiti nikakvu naknadu od SC ili drugih institucija’

– Industrogradnja je ove godine prvenstveno htjela pomoći oko smještaja studenata koji ne mogu koristiti dom. Stoga je odlučeno da mjesečni najam bude jednak iznosu pomoći na koju studenti imaju pravo, odnosno 400 kuna. Daljnjih 100 kuna trebalo bi pokriti troškove režija. Industrogradnja neće dobiti nikakvu naknadu ni od SC niti od bilo koje druge institucije, a niti pomoć oko pripreme i adaptacije objekta, odgovorili su nam iz Grupe Industrogradnja, koja je vlasnik hostela.

Odgovorite i na naše anketno pitanje smatrate li moralnim prodaju mjesta u studentskim domovima, koju smo objavili u članku o ilegalnoj prodaji mjesta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap