Pretraga

SC Zagreb objavio koliko točno mjesta u domovima nude studentima: Brojka je manja nego prethodnih godina

A- A+

Studentski centar Zagreb rezultate natječaja za smještaj u studentskim domovima objaviti bi trebao do 17. kolovoza. Pisali smo o tome da je na natječaj pristiglo oko 10.000 prijava te da nam SC nije mogao reći konkretne brojke kada je riječ o broju prijava i kapacitetu. Sada, nekoliko dana prije objave rezultata, rekli su nam da točno znaju s koliko ležajeva raspolažu prilikom rasporeda studenata po natječaju. Zbog izvanrednih situacija brojka je ove godine manja nego prethodnih. Prethodnih godina taj broj bio je 6.935, dok će ove godine pasti na 6.398.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

SC Zagreb nekoliko dana prije objave rezultata natječaja rekao nam je da točno znaju s koliko ležajeva raspolažu prilikom rasporeda studenata po natječaju za subvencionirani smještaj za akademsku godinu 2020./2021.

Zbog izvanrednih situacija manje studenata će se raspoređivati u domove kad se objave rezultati

Prema dosadašnjoj utvrđenoj praksi 6.935 studenata je po natječaju ostvarivalo pravo na subvencionirani smještaj u studentskim domovima. Kako su se ove godine dogodile izvanredne situacije (pandemija COVID-19 i potres u gradu Zagrebu), tako će se ove godine nešto manje studenata raspoređivati odmah po objavi rezultata natječaja za smještaj.

Izdvojeni članak

SC Zagreb studentima za jedan dan u domu naplatio 100 kuna: Žurili iseliti pa shvatili da nisu trebali

Kako je navedeno u prethodnom tekstu, prva dva paviljona u sklopu SN „Cvjetno naselje“ još uvijek su mobilizirana odlukom Ravnateljstva civilne zaštite – MUP te sukladno tome Studentski centar Zagreb nije u mogućnosti njima raspolagati.

– Kada se riješi stambeno pitanje građana grada Zagreba koji su trenutno tamo smješteni, studenti će biti smješteni u slobodne kapacitete sukladno bodovnoj granici, rekli su nam sada iz SC-a.

Na Lašćini jedan paviljon uopće neće biti useljiv u novoj akademskoj godini

Iz SC-a su nam objasnili i što će biti sa studentskim domom na Lašćini. Tamo su dva paviljona oštećena u potresu. Jedan od njih će biti useljiv samo djelomično od 15. rujna, a u punom kapacitetu od 15. listopada. Osmi paviljon neće biti useljiv u novoj akademskoj godini.

– Važno je napomenuti da su i dva paviljona, (1. i 8.) u sklopu SN „Lašćina“ značajnije oštećeni potresom. Prvi paviljon koji broji 112 mjesta biti će obnovljen sredstvima Studentskog centra Zagreb, što obuhvaća građevinske i ličilačke radove te djelomičnu promjenu inventara sa novim namještajem. U njega će biti moguće djelomično useliti nakon 15. rujna 2020., dok će u punom kapacitetu moći primiti studente nakon 15. listopada 2020. godine. Što se tiče 8. paviljona, koji broji 54 ležaja u trokrevetnim sobama, on je značajnije konstrukcijski oštećen te neće biti useljiv u akademskoj godini 2020./2021. Studentski centra Zagreb aplicirati će za sredstva koja će biti moguće povući sukladno Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Studentski centar Zagreb će u prvom valu rasporeda studenata u slobodne kapacitete omogućit će smještaj za 6.398 studenta, što je 537 mjesta manje nego prethodnih godina. O navedenom je izviješteno nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, rekli su nam iz SC-a.

SC Zagreb objavio koliko točno mjesta u domovima nude studentima: Brojka je manja nego prethodnih godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap