Pretraga

Šest medalja zagrebačkom sveučilištu na međunarodnoj izložbi inovacija

A- A+

U kineskome gradu Kunshanu, studenti četiri različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavili su svoje inovativne projekte na 9. međunarodnoj izložbi inovacija IEIK 2016. Inovativnih šest projekata Sveučilišta u Zagrebu, nagrađeno je s tri zlata, dva srebra i jednom broncom.

unizg.hr

Deveta međunarodna izložba inovacija IEIK 2016., koja se održala u kineskome gradu Kunshanu, studentima četiri različita fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijela je veliko priznanje. Na izložbi u Kini sudjelovalo je šest inovativnih studentskih projekata s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Medicinskog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije, prenosi unizg.hr.

Izdvojeni članak

Zagrebačko Sveučilište ugrabilo 13 medalja na međunarodnoj izložbi inovacija

Inovacija Osobni elektomiograf MYMYO Une Pale, Marija Cifreka, Igora Kroisa i Stanislava Pehareca s Fakulteta elektrotehnike i računarstva nagrađena je zlatnom medaljom, kao i Jednokratni urinarni kateter osiguran antiseptičkim sredstvom, studenta Luke Grgara s Medicinskoga fakulteta i GuardianMeda. Zlatnu je medalju zaslužila i inovacija Samočisteći beton Dominika Načinovića s Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije i Ivana Rimca iz tvrtke Holcim.

Projekt Električni romobil Dominika Sremića s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i mentora Mladena Crnekovića nagrađen je srebrnom medaljom, kao i još jedna inovacija s FSB-a, Elektrohidraulički robotski manipulator Željka Šituma, Darije Miloš i Ivice Ivanica. 

Aktivna ortoza za stopalo pogonjena umjetnim pneumatskim mišićem je projekt Denisa Trivića, Dominika Sremića i mentora Željka Šituma, također s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a nagrađen je brončanom medaljom. 

Ova međunarodna izložba inovacija koja je donijela veliko priznanje našim studentima, održava se svake dvije godine sredinom studenoga. Ove je godine predstavljeno više od 2500 inovacija, od kojih njih 200 iz četrdeset zemalja diljem svijeta.