Pretraga

Šimpragini prodekani na Filozofskom dali ostavke nakon što im je jučer izglasano nepovjerenje

A- A+

Nakon što im je vijeće Filozofskog fakulteta jučer izglasalo nepovjerenje, privremeni prodekani Krešimir Pavlina, Tomislav Galović i Naida Michal Brandl podnijeli su ostavke na svoje funkcije. Njihovim ostavkama Filozofski je ostao bez ijednog prodekana.

foto: Ivan Božić, srednja.hr

Nakon jučerašnje, po mnogočemu drugačije sjednice Fakultetskog vijeća Filozofskog, troje privremenih prodekana danas je na svoje funkcije podnijelo ostavke.

Filozofski ostao bez ijednog prodekana

Krešimir Pavlina, Tomislav Galović i Naida Michal Brandl, trebali su kao privremeni prodekani na Filozofskom trebali ostati najdulje do iduće sjednice Senata. No, danas su poslali dopis dekanatu u kojemu stoji da više neće obnašati funkcije prodekana za studente, znanost te organizaciju i razvoj. Svoje su ostavke uručili zagrebačkom rektoru Damiru Borasu.

Filozofski je fakultet ovim ostavkama ostao bez ijednog prodekana. Podsjetimo, privremeni prodekan Pavlina javnosti je postao poznat nakon što je izašla informacija da nije organizirao upise u jesenskom roku, iako je na Filozofskom ostalo slobodnih mjesta. Galović se, pak, kao kandidat za dekana našao u nešto skandaloznijoj situaciji jer je, kao što je objavilo više medija, prepisao dio svojeg dekanskog programa od bivše natjecateljice za tu poziciju, sada državne tajnice u Ministarstvu obrazovanja Ivane Franić.

Izdvojeni članak

Rasplet krize? Filozofski većinom glasova potvrdio privremenog dekana, raspisani i redovni izbori

Ukinute sporne odluke

Kako smo već pisali, vijeće Filozofskog fakulteta jučer je s 55 glasova za i 16 protiv podržalo Borasovog kandidata Miljenka Jurkovića za privremenog dekana. Na istoj je sjednici odmah pokrenut i postupak izbora redovnog dekana, a prema Jurkovićevom planu, Filozofski bi u svibnju već mogao imati svojeg izabranog čelnika. Osim toga, donesena je odluka i formiranju povjerenstva koje će se baviti prijavama za seksualno uznemiravanje, a članovi Vijeća potvrdili su nam da se sjednica provela ureda te da je atmosfera bila ugodna, bez povišenih tonova i tenzija.

Vijeće je jučer, među ostalim, poništilo i neke sporne odluke bivšeg privremenog dekana, zagrebačkog prorektora Miljenka Šimprage. Tako odluka o zabrani okupljanja na parkiralištu ispred zgrade Filozofskog fakultet više ne vrijedi, kao ni posebna filtracija poruka koje se šalju na mailing listu svim zaposlenicima i studentima.

Šimpragini prodekani na Filozofskom dali ostavke nakon što im je jučer izglasano nepovjerenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap