Pretraga

Sjećate se studenata koji su pokrenuli program oživljavanja kulture? Kolegama su donirali 10.000 kuna

A- A+

Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pokrenuli su projekt Drive in kultura ne bi li oživili umjetnost nakon lockdowna. U tjedan dana prikupili su 10.000 kuna te time pomogli desetero zagrebačkih studentima. Svaki od njih dobio je tisuću kuna.

foto: SABMARINE/Promo

U ponedjeljak su u prostorijama Zaklade Solidarna potpisani ugovori o jednokratnoj donaciji s 10 zagrebačkih studenata u okviru projekta Drive in kultura koji je nastao u SABMARINE produkciji.

Podsjetimo, Marin Leo Janković i Sabrina Herak Smoković, studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti okupljeni u producentski dvojac SABMARINE pokrenuli su projekt Drive in kultura ne bi li oživili umjetnost nakon lockdowna.

No, kako je lockdown financijski dotukao i dio studentske populacije, SABMARINE je odlučio novac prikupljen akcijom donirati studentima koji su ostali bez prihoda.

Ulaz slobodan, pozivali na donacije

Izdvojeni članak

Studenti pokreću drive in kakav dosad nismo vidjeli: Žele pomoći kolegama pogođenim krizom

– Drive in kultura održana od 15. do 17. svibnja 2020. na skrivenom parkiralištu iza zagrebačkog Tehničkog muzeja za cilj je imala revitalizaciju hrvatske kulture nakon potpunog lockdowna, ali i brigu prema zajednici ostvarenu kroz pomoći potrebitim zagrebačkim studentima kojima je turbulentna situacija otežala svakodnevni život, kaže ovaj mladi producentski dvojac.

Ulaz na događanje bio je slobodan, a sve s ciljem aktiviranje publike na doniranje sredstava putem posebnog žiro računa Solidarne – Zaklade za ljudska prava i solidarnost.

U tjedan dana prikupili su 10.000 kuna te time pomogli desetero zagrebačkih studentima s jednokratnom donacijom od tisuću kuna.

Podržali studente koji nisu uspjeli dobiti stipendiju

– Studenti koje smo podržali kroz naš program sudjelovali su u Natječaju za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji slabijeg socio-ekonomskog statusa, ali nisu ostvarili financiranje, pojašnjavaju kako su izabrali one koji su ostvarili pravo na donaciju.

Mlada ekipa iz produkcije SABMARINE još jednom se zahvaljuje svim posjetiteljima i donatorima koji su svojim doprinosom pomogli studentima kojima je pomoć najpotrebnija. Najavljuju da će projekt nastaviti svoju vožnju pod, već svima znanom, krilaticom – ‘Potrubi za kulturu!’

Sjećate se studenata koji su pokrenuli program oživljavanja kulture? Kolegama su donirali 10.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap