Pretraga

Sobe imaju klimu, TV i mini-kuhinju: Pogledajte prve fotografije najmodernijeg studentskog doma u Hrvatskoj

A- A+

Veleučilište ‘Lavoslav Ružička’ i njegova tri studija – studij trgovine, upravni studij i popularni studij fizioterapije, zaslužni su što Vukovar nosi titulu studentskog grada. Dobra vijest za sve studente koji ondje studiraju, ali i one koji ondje tek planiraju upisati studij jest da ondje svoja vrata uskoro otvara i prvi studentski dom. Bit će on jedan od najmodernijih u državi, a za stanarinu studenti neće morati izdvojiti previše novca.

Studentski dom ‘Leopold’ u Vukovaru dio je Centra za studentski standard Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’ u Vukovaru, a svoja vrata uskoro otvara za studente.

Informatički kabinet s printerima, glačaonica i električni bicikli

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako izgleda luksuzan studentski dom u Kninu vrijedan 25 milijuna kuna

Jedini studentski dom u tom gradu smješten je nedaleko od Veleučilišta te je ukupne površine 2.300 m2. U njega će biti smješteno najviše 108 studenata i to u 50 dvokrevetnih i osam jednokrevetnih soba, od kojih su dvije prilagođene potrebama osoba s invaliditetom.

Kako nam kaže Slobodan Stojanović, profesor Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’ i voditelj Centra za kvalitetu, sobe su klimatizirane, imaju kupaonice, opremljene su mini kuhinjom, TV-om, imaju internetski pristup i radni prostor za studente.

– U domu se nalazi informatički kabinet, odnosno učionica opremljena računalima, pisačem, internetskim pristupom i drugom opremom; zajednički dnevni boravak namijenjen studentima za druženje i boravak; praonica i glačaonica rublja opremljena profesionalnim perilicama i sušilicama rublja kao i uređajima za glačanje te uredske i druge prostorije. Studenti će imati mogućnost najma pet električnih bicikala kao ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava. Na krovu studentskog doma nalazi se solarna elektrana što osigurava korištenje obnovljivih izvora energije te doprinosi zaštiti okoliša, pojašnjava nam Stojanović.

Prvi stanari useljavaju tijekom listopada

Izdvojeni članak

U Osijeku je obnovljen studentski dom iz 1968. i sada izgleda ‘mrak’

Za ono što se studentima nudi, cijena smještaja uistinu neće biti previsoka. Još nije utvrđena, ali kako nam kažu iz Centra za kvalitetu, ovisit će o tipu sobu i neće prelaziti maksimalnih 400 kn mjesečno.

Ovih dana održan je Dan otvorenih vrata, gdje su budući stanari mogli vidjeti kakav ih život očekuje u Studentskom domu ‘Leopold’. No, uselit će moći samo oni koji to pravo ostvare putem natječaja.

– Javni natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj u studentskom domu ‘Leopold’ u Vukovaru u ak. god. 2018./2019. bit će objavljen koncem rujna na mrežnim stranicama Veleučilišta i Studentskog doma ‘Leopold’. Useljenje prvih stanara očekuju se tijekom listopada 2018. godine, kaže nam voditelj Centra Slobodan Stojanović.

Sobe imaju klimu, TV i mini-kuhinju: Pogledajte prve fotografije najmodernijeg studentskog doma u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap