Pretraga

Kao spavaća soba, spa ili beauty centar: Sve uloge Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu uhvaćene na fotkama

A- A+

Na boku, na trbuhu, na leđima, s jednom rukom ispod jastuka, slineći, hrkajući, sami ili s nekim – sve su to načini na koje spavamo. Najčešće to činimo u krevetu, eventualno na kauču, na podu ako smo na afteru, a ponekad i u javnosti. A jedino studenti znaju koliko je slatko, i potrebno, samo kratko odmoriti oči u knjižnici dok ‘učimo’. I upravo su fotografije uspavanih studenata osvanule u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu u obliku izložbe ‘Spavači u knjižnici’.

Buran je taj studentski život. Nije lako kombinirati fakultetske obaveze, ispite, izlaske, kave, posao i serije.

Naravno da ostane premalo vremena za redovan san u vlastitom krevetu, a u knjižnici je uvijek toplo i tiho i uz malo vještine i udobno. Plus, prije učenja se valja dobro naspavati, pa scene gdje cijeli red studenata koji tobože uče za ispite nisu uopće rijetke.

Izdvojeni članak

[FOTO] Kroz knjižnicu ovog zagrebačkog fakulteta dnevno prođe preko 2.000 ljudi

Fotoobjektiv je uhvatio takve spavalice i u Knjižnici je postavljena izložba ‘Spavači u knjižnici’ koja prikazuje, pa, ljude koji spavaju u knjižnici. Sve fotografije izložbe možete pogledati u fotogaleriji, kao i ‘preporuke’ Knjižnice za što bolji san za radnim stolovima, kao i svrhe kojima Knjižnica može poslužiti, za sunčanje ili spa. U biti, za sve, osim za učenje.

Knjižnica FFZG-a, druga najveća knjižnica u Hrvatskoj, ove godine slavi deseti rođendan, a s obzirom da je ova izložba zainteresirala i nasmijala jako puno ljudi, odlučili su organizirati još jednu. Tema nove izložbe jest ’10 godina zajedničkih trenutaka’ i na svojoj Facebook stranici su pozvali sve da šalju vlastite fotografije uspomena iz Knjižnice ili zgrade fakulteta te da tako zajednički naprave izložbu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap