Pretraga

Specifične prehrambene potrebe studenata napokon će se početi uvažavati u menzama

A- A+

Specifične prehrambene potrebe i navike studenata, uskoro bi se mogle početi uvažavati u studentskim menzama u Hrvatskoj. Prvi korak na tome putu, bit će današnja tribina “Informiranje studenata sa specifičnim studentskim potrebama”, koja se održava u kinu Forum u sklopu Studentskog doma “Stjepan Radić”, 30. siječnja s početkom u 19 sati.

foto: Iva Habek|srednja.hr

Izdvojeni članak

Studentica otkriva još jedan veliki problem u menzama: ‘Dvije žlice paprikaša bile su dovoljne za alergijsku reakciju’

Tribini će prisustvovati upravitelji, tehnolozi, šefovi kuhinja Prehrane SC-a Zagreb, predsjednica Nacionalnoga povjerenstva za studentsku prehranu prof.dr.sc. Mirjana Hruškar, dr. med. Tatjana Petričević-Vidović, sanacijski upravitelj SC-a Zagreb Mirko Bošnjak i Uprava studentskoga doma na Savi.

Dr. med. Tatjana Petričević-Vidović održat će kratko predavanje o tomu što su zapravo specifične prehrambene potrebe odnosno celijakija, intolerancija na gluten i sl., u svrhu informiranja šefova kuhinja i drugih o opasnostima neinformiranosti o navedenom te kako i male pogreške mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje.

– Molimo sve studente sa specifičnim prehrambenim potrebama da podrže tribinu svojim prisustvom i daju svoje prijedloge jer je ova tribina napravljena za nas i našu bolju budućnost. Nadamo se da ćete se odazvati na ovaj događaj i dati svoje prijedloge kako bismo osvijestili navedene probleme i osigurali prilagođene obroke u studentskim restoranima, stpji u napomeni u Facebook eventu tribine.

Specifične prehrambene potrebe studenata napokon će se početi uvažavati u menzama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap