Pretraga

Splitski rektor postao je počasni građanin Makarske: Sveučilište se time hvali na Facebooku

A- A+

Dragan Ljutić, počasni građanin Grada Makarske. Nova je to titula za splitskog rektora u čijem je mandatu pokrenut preddiplomski studij Hotelijerstvo i gastronomija, upravo u Makarskoj. Tom se vijesti splitsko sveučilište pohvalilo na društvenim mrežama.

Dragan Ljutić, novi-stari rektor Sveučilišta u Splitu

Dragan Ljutić, novi-stari rektor Sveučilišta u Splitu
Foto: Youtube screenshot

Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu postao je počasni građanin Grada Makarske, pohvalio se splitski rektorat na društvenim mrežama.

‘Omogućio je da Makarska postane sveučilišni grad’

Dragan Ljutić svojim je, kako ističu u objavi, ‘iznimnim angažmanom’ i ‘svojim osobnim zalaganjima’ omogućio da Makarska postane sveučilišni grad. Time je, dodaju, postao posebno zaslužan za promicanje položaja i ugleda tog grada, stoji tako u odluci makarskog Gradskog vijeća na sjednici održanoj u petak 26. kolovoza.

– Ovo vrijedno priznanje bit će uručeno rektoru Ljutiću na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu proslave Dana grada Makarske. U obrazloženju za dodjelu priznanja kojeg potpisuje dr. sc. Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske, piše kako je Makarska od 1. listopada 2019. postala sveučilišni grad, kada je službeno počeo s radom preddiplomski Studij Hotelijerstvo i gastronomija u Makarskoj u sklopu Sveučilišta u Splitu, stoji objavi na društvenim mrežama.

Rektor inače blizak HDZ-u

Rektor Ljutić tako je od grada Makarske, pod vodstvom SDP-ovog Zorana Paunovića, postao počasni građanin, dok je do sada – dosta javno – bio jasno povezan samo s HDZ-ovcima. Tako se ranije ove godine našao na predstavljanju kandidature Zorana Đogaša za HDZ-ovog gradonačelnika Splita, a nedugo nakon njegov se rektorat hvalio kako im je svečanu ceremoniju Dana splitskog sveučilišta uljepšao premijer Andrej Plenković kao i cijela lepeza bivših i sadašnjih HDZ-ovih dužnosnika te ministara. Objavili su tada i fotogaleriju gdje se na prvih osam fotografija, više ili manje, u fokusu nalazi baš premijer; dok hoda, dok se smješta, dok se rukuje sa sveučilištarcima.

Izdvojeni članak
zoran đogaš

Šuška se da bi Đogaš, nakon poraza, mogao postati prorektor: Pitali smo rektora, nije nam odgovorio na to pitanje

To previše i ne čudi s obzirom na činjenicu da je 2018. godine kada je stupio na rektorsku dužnost, povodom svečane inauguracije, rektor Ljutić nahvalio hrvatskog premijera. Kazao je, podsjetimo, kako se ‘ponosi Andrejem’ te smatra da ‘imam vrsnog političara zapadnoeuropskog tipa’. Štoviše, istaknuo je da se ponosi i vladom i premijer te drži da je Plenković ‘najbolji hrvatski premijer dosad, čovjek koji rješava probleme’.


ŠUŠKALO SE DA ĆE MU ĐOGAŠ BITI PROREKTOR

Nakon što je Đogaš izgubio na lokalnim izborima ovog proljeća, u akademskim se krugovima šuškalo da bi mogao ući u prorektorski tim Dragana Ljutića, kojemu drugi mandat na čelu splitskog sveučilišta kreće od listopada ove godine. Rektora smo upitali je li to istina, a iz rektorata smo dobili samo šturi odgovor kako Ljutić još nije donio odluku o tome tko će biti u njegovu prorektorskom timu u drugom mandatu.


 

Dragan Ljutić, novi-stari rektor Sveučilišta u Splitu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap