Pretraga

Splitski studenti očajni: Ispiti im u tijeku, a zbog turista izbačeni iz stanova

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jučer je uputio apel županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu. U njemu mole za pomoć oko osiguravanja smještaja studentima koji su, zbog sve veće turističke potražnje, već pomalo tradicionalno, izbačeni iz stanova u kojima su plaćali najam i živjeli tijekom akademske godine. Iz kabineta župana nam kažu kako su zaprimili molbu studenata te da trenutno rade na rješenju.

Studentski dom Bruno Bušić u Splitu
Foto: http://www.unist.hr/

‘Molimo Vas da pomognete studentima koji ovih dana ostaju bez krova nad glavoma’. Tako glasi apel Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu upućeno županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu. Nije neki paralelni svemir ili virtualna stvarnost. To je svakodnevica splitskih studenata, posebice u posljednjih nekoliko godina otkada su Splićani shvatili turistički potencijal svoga grada. Stiglo je ljeto, stanovi se pretvaraju u apartmane, a studente, koji su u njima živjeli po pristupačnim cijenama, tjera se van.

‘Do sada su se nekako snalazili, ali ova godina je najgora do sada’

Zbog ljetnog smještaja studenti se obrušili na Sveučilište: ‘Ima mjesta za ultraše i rodijake, ali ne za studente’

Kako stoji u pismu Studentskog zbora, dosadašnjih godina studenti su se nekako snašli. No, ova je najgora. Svakog dana dobivaju studentske upite i molbe za smještanje u domove. Ali domovi nemaju toliko kapaciteta i u ovom trenutku su prekrcati.

Županu su uputili dopis, kako pišu iz Zbora, jer su saznali da su muški i ženski učenički dom – inače u vlasništvu Županije – u ovom trenutku prazni. Od župana Bobana traže da studentima ustupi mjesto u tim objektima po pristupačnoj cijeni do 20. srpnja, kada je predviđen završetak svih obveza na fakultetima.

Cijeli dopis, kao i objavu Studentskog zbora možete pročitati ispod teksta.

Župan radi na rješenju

Kontaktirali smo kabinet župana Bobana iz kojeg su nam rekli kako rade na rješenju kojim bi pomogli studentima u Splitu.

– Zaprimili smo upit predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Župan i njegov tim trenutno rade na tome kako da pomognu našim studentima, rekli su nam iz kabineta župana Bobana.

Splitski studenti očajni: Ispiti im u tijeku, a zbog turista izbačeni iz stanova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap