Pretraga

Splitski studenti pozvali dekane na ‘strijeljanje’

A- A+

dalmacijanews.com

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Iz prve ruke o napadu na splitsko Pravo

U raznim situacijama tijekom studiranja studenti su više puta imali potrebu požaliti se odgovornima na faksu, no zbog nedostatka vremena ili volje nisu to učinili. Slično je i s kritikama i žalbama. Zbog toga se Udruga Studenti za studente iz Splita dosjetila projekta koji bi svima mogao biti koristan. ‘Knjiga žalbi i pohvala’ nastajala je tijekom siječnja u Splitu, a nju su ispunjavali oni koji imaju najviše razloga žaliti se ili hvaliti vodstva fakulteta, odnosno studenti. Ovih dana su svoju knjigu predstavili javnosti i dekanima.

Splitski dekani imaju novu literaturu koju mogu proučavati prije spavanja. Naime udruga Studenti za studente iz Splita tijekom siječnja je posjetila splitske fakultete i tako napravila ‘Knjigu žalbi i pohvala’. Prije nekoliko dana knjiga je predstavljena dekanima, a što je u Splitu vrijedno hvale odnosne pokude, pročitajte u nastavku.

Izdvojeni članak

Splitski studenti gladni: ‘Koja Bolonja, oćemo Bolognese!”

Na Ekonomiji u Splitu menza najbolja

Predstavnici splitskih fakulteta jučer su se okupili u Sveučilišnoj splitskoj knjižnici kako bi od svojih studenata čuli sve pohvale, ali i žalbe, piše dalmacijanews.com.
Dekani i prodekani koji su došli poslušati sve kritike bili su spremni na ‘strijeljanje’, no svaki od njih je za kritike imao svoje objašnjenje.

Tako je prodekanica za nastavu Pomorskog fakulteta Merica Slišković priznala lošu organiziranost nastave koja se održava na čak pet lokacija, no također je potvrdila da će ti problemi biti riješeni preseljenjem u novu zgradu.
Na Ekonomskom fakultetu pohvaljena je odlična menza, a dekan Željko Garača se ozario ovom pohvalom i priznao da i sam ruča u studentskoj menzi.

Izdvojeni članak

Ekskluzivno: Napadnut Pravni fakultet u Splitu

Najveći problem je održavanje nastave na više lokacija

Najneorganiziranija referada je ona na Filozofskom fakultetu, smatraju studenti. Svejedno dekan Marko Trogrlić je branio tete iz referade jer smatra da za 22 kombinacije koje se mogu studirati na tom faksu treba mnogo koncentracije i vremena.
Osim toga kritika je išla na račun Filozofskog zbog toga što se studira na čak šest različitih lokacija, no dekan Trogrlić je objasnio kako je trenutno nemoćan nešto konkretno učiniti po tom pitanju.

Isti problem postoji i na Kemijsko- tehnološkom fakultetu, jer se vježbe održavaju u mjestu pored Splita, Kaštel Sućurcu. Dekan Nenad Kuzmanić objasnio je kako faks nema novaca za neko bolje rješenje, no istaknuo je odličan program tog faksa koji studente uči sve što moraju znati kako bi se osposobili za karijeru nakon fakulteta.

Dekan Harapin najomiljeniji zbog javnog pisma Jovanoviću

Osim ovih istupio je i dekan Fakulteta građevinarsva, arhitekture i geodezije, Alen Harapin, koji je postao omiljen među studentima nakon što je javnim pismom objasnio ministru Željku Jovanoviću u kojoj je situaciji hrvatska znanost.

Osim toga Harapinov fakultet je pohvaljen zbog odličnih blagajnica u menzi, ali i zbog teta čistačica.

Svaki od predstavnika fakulteta dobio je ispunjene stranice s pohvalama i kritikama svojih studenata, a svi oni koji se nisu odazvali na ovaj događaj dobit će svoje liste studentskih komentara naknadno.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap