Pretraga

Splitski studenti prevareni: Menza u centru grada nakon pompoznih najava još uvijek zatvorena

A- A+

Nakon šest i pol godina borbe, u centru Splita je s početkom predavanja u 2016. trebala svoja vrata otvoriti i legendarna menza Indeks. Međutim, odvija se i drugi tjedan predavanja, ali obroci u ovom studentskom restoranu se ne serviraju. Mnogi splitski studenti, napose oni s Filozofskog i Pravnog fakulteta koji gravitiraju u centru grada se pitaju zašto je nakon pompoznog otvaranja ponovno sve stalo!? Na službenim stranicama splitskog SC-a stoji objašenjenje, a svoj stav u ime studenata iznosi i mladež HSLS-a, koja se nekoliko godina zalaže za otvaranje ove, jedine menze u centru grada.       

Uz dozvolu, fotografija preuzeta s portala Dalmacija News/ Foto: Marko Šarić|Dalmacija News

I dok se zagrebački studenti bore s povećanjem cijena smještaja, kolege s drugog po veličini hrvatskog sveučilišta muku muče s prehranom. Naime, dugo priželjkivano otvaranje menze Indeks u Svačićevoj ulici, trebao je splitskim studentima biti svojevrsni božićni poklon, koji će konzumirati povratkom u fakultetske klupe u 2016. Ipak kratko je trajalo veselje.

Izdvojeni članak

Ravnateljica splitskog SC-a optužena da je oštetila Centar za 209.000 kn

Papiri nisu sređeni

Poštovani kolegice i kolege,

budući korisnici restorana „Indeks“ u centru grada,
obavještavamo vas da restoran „Indeks“ ne možemo otvoriti za studente, zbog specifičnosti situacije, dok formalno ne dobijemo papire tj. Uporabnu dozvolu, a za koju smo ispunili sve potrebne uvjete.
Vjerujemo da bismo dozvolu mogli dobiti tijekom ovog tjedna pa vas molimo za još malo strpljenja, stoji na stranicama splitskog SC-a.

Ipak mladež HSLS-a, koja se preko tri godine zalaže za otvaranje Indeksa ima još neka saznanja i pitanja.

– Na apel studenata Filozofskog i Pravnog fakulteta koji gravitiraju u centru grada, Mladi HSLS-a postavljaju pitanje nadležnima kao i Studentskom centru: Zašto je nova menza u centru zatvorena? Splitski studenti se osjećaju prevareno, a mi mislimo da im dugujete objašnjenje! Prema informacijama koje smo dobili, nedostaju sanitarna i druge inspekcijske dozvole. Kako je uopće moguće da se objekt otvorio bez svih potrebnih dozvola? Ili još bolje pitanje, zašto ste napravili otvaranje svjesni da nemate svu potrebnu dokumentaciju? Gospodo, zar nam se Studentski centar poveo primjerima sa Žnjana?, stoji u priopćenju mladeži HSLS-a odaslanom medijima.

Ipak se nadaju da ovo neće biti još jedna ‘tipična hrvatska priča’

Ipak mladi HSLS-a se nadaju da će se ovaj dugogodišnji problem menze Indeks, koja je svoje prvo otvaranje imala davne 1975., ipak nekako riješiti. 

– Iskreno se nadamo da ovo nije samo jedna “tipična hrvatska priča” – priča u kojoj gospoda samodopadno pred novinarima postavlja kamen temeljac, režu vrpce i po nekoliko puta u predizborno vrijeme, a posao nikako da se završi.

Studenti s nestrpljenjem očekuju Vaš odgovor, kao i ponovno otvaranje menze – ovog puta bez svečanog folkora, molimo Vas!, zaključuju u zajedničkom priopćenju mladi HSLS-a Splita te Splitsko-dalmatinske županije.