Pretraga

Splitsko će Sveučilište izraditi Strategiju razvoja urbane anglomeracije Split

A- A+

Nova hvale vrijedna suradnja na lokalnom planu. Naime, Grad Split i
tamošnje Sveučilište potpisali su Sporazum o izradi Strategije razvoja
urbane anglomeracije Split.

screenshot/unist.hr

Izdvojeni članak

Istraživanje pokazalo s kojih splitskih fakulteta se najviše ide na inozemnu praksu

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i rektor tamošnjeg Sveučilišta Šimun Anđelinović potpisali su Sporazum o izradi Strategije razvoja urbane aglomeracije Split.

‘Projekt će svima donijeti dobro’

Baldasar je istaknuo kako je riječ o projektu koji će svima donijeti dobro jer će se tako moći povlačiti više novca iz fondova Europske unije. Dodao je da je zbližavanje gradova i općina unutar Splitsko-dalmatinske županije dobrodošlo svima te da će Sveučilište izradom plana aglomeracije značajno pridonijeti njihovom jačem povezivanju.
– Današnjim aktom označavamo otvaranje Sveučilišta prema svom okruženju, svjesni da zajedno možemo napraviti iskorak. Europska unija izdvaja značajna sredstva za razvoj pametnih specijalizacija koje počivaju na četiri stupa– lokalnoj zajednici, gospodarstvu, znanosti i nastavi. Ovom suradnjom ispunjavamo sve kriterije, naglasio je Anđelković posebno se osvrnuvši na činjenicu da su strateški ciljevi Sveučilišta usklađeni s ciljevima aglomeracije kako bi se započeo rad na pametnim specijalizacijama.

U ‘igri’ 345 milijuna eura

Spomenimo da je za promicanje održivog urbanog razvoja u Hrvatskoj, u financijskom razdoblju 2014.-2020., osigurano 345 milijuna eura. Ta će sredstva dobiti najviše četiri grada koja će biti odabrana na temelju natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Nacrt Strategije razvoja urbane aglomeracije bit će spreman krajem studenog, dok bi se konačna verzija trebala usvojiti u prvoj polovici sljedeće godine.

Splitsko će Sveučilište izraditi Strategiju razvoja urbane anglomeracije Split
Share via
Copy link
Powered by Social Snap