Pretraga

Spušten bodovni prag za državnu stipendiju, pogledajte jeste li na listi novih dobitnika

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponovno je spustilo bodovni prag za dodjelu državnih socio-ekonomskih stipendija u ovoj akademskoj godini. Objavljene su četiri liste novih dobitnika koji sada imaju rok od tjedan dana da prihvate stipendiju.

Foto: Srednja.hr

Po drugi put od objave rezultata natječaja za socio-ekonomsku državnu stipendiju u prosincu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja spustilo je bodovni prag za dodjelu te stipendije.

Objavljene četiri nove liste

Tako su sada uvjete za dodjelu državne stipendije u kategoriji E za prvu godinu ostvarili su studenti s ostvarenih 950 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim ili jednakim iznosu od 1.708,65 kn. Uvjete za dodjelu državne stipendije u kategoriji E za više godine studija nakon spuštanja bodovnog praga ostvarili su studenti s ostvarenih 450 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim ili jednakim iznosu od 1.587,08 kn.

Također, povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za dodjelu državnih stipendija naknadno je prihvatilo dva prigovora zaprimljena u roku predviđenom za dostavu prigovora na rezultate Natječaja za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021.

Time su objavljene četiri nove liste dobitnika koje možete vidjeti i preuzeti OVDJE.

Izdvojeni članak
stipendije

Još nisu podijeljene sve: Izašla lista novih dobitnika STEM stipendije od 10.800 kuna

Studenti imaju tjedan dana za prihvat stipendije

– Pozivaju se svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2020./2021. da u roku od sedam dana od dana objave (najkasnije do 24. veljače 2021. godine) u Sustavu državnih stipendija, koristeći opciju ‘Izbornik’ na poveznici ‘Ostvareno pravo na stipendiju’, unesu IBAN žiroračuna i potvrde prihvaćanje uvjeta stipendiranja. Za unos IBAN-a i prihvaćanje uvjeta stipendiranja u Sustavu državnih stipendija studenti se trebaju prijaviti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, svojim AAI@EduHr korisničkim računima, koristeći opciju prijava, stoji u obavijesti Ministarstva.

Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, a studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun.

Državna socio-ekonomska stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja. Dakle, ukupno će dobitnicima biti isplaćeno 10.800 kuna. Podsjetimo, u ponedjeljak je otvoren i peti krug dodjele državnih STEM stipendija, o ćemu više možete čitati na linku.

Spušten bodovni prag za državnu stipendiju, pogledajte jeste li na listi novih dobitnika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap