Pretraga

Stanari studentskog doma na Savi ‘okitili’ dva paviljona transparentima podrške osuđenim ratnim zločincima

A- A+

Stanari studentskog doma Stjepan Radić prije više od mjesec dana transparentima su se osvrnuli na haške presude tzv. šestorki bosanskih Hrvata. U znak podrške osuđenim ratnim zločincima, pojedini stanari Save na pročelje dvaju paviljona izvjesili su transparente podrške. Na jednom od njih nalaze se riječi Slobodana Praljka koje je izgovorio netom prije no što je počinio samoubojstvo u sudnici, a na drugom svoju podršku šestorki izražavaju kupreški studenti.

Foto: Stanar Save

Jedan od stanara Studentskog doma Stjepan Radić javio nam se s fotografijama ‘ukrašenih’ pročelja dvaju paviljona u studentskom naselju. U oba slučaja, radi se o transparentima podrške šestorki bosanskih Hrvata koji su krajem studenog u Haagu pravomoćno osuđeni za ratne zločine.

Na transparentu izvješenom na pročelju 1. paviljona, ispisane su riječi Slobodana Praljka koje je izgovorio netom prije no što je u sudnici, pred kamerama, počinio samoubojstvo. Na tom je transparentu veliko tiskano slovo ‘U’ posebno istaknuto.

Drugi transparent nalazi se na balkonu 9. paviljona i njime su podršku osuđenoj šestorki dali kupreški studenti sa Save.

Foto: Stanar Save

Stanar studentskog doma koji nam je dostavio fotogafije kazao nam je kako je transparent kupreških studenata postavljen i prije presude 29. studenog prošle godine, dok je onaj na 1. paviljonu postavljen nakon presude.

– Smatram da to nije u redu s obzirom da se na takav način obilježava cijela studentska populacija koja živi u domu, a i smatram da ne priliči studentima da stavljaju takve transparente, rekao nam je stanar Save koji je uslikao paviljone i transparente.

Kako sporni transparenti stoje na paviljonima već više od mjesec dana, postavlja se pitanje podržavaju li zaista njihov sadržaj svi studenti-stanari Save i dotičnih paviljona, jer koliko nam je poznato, dosad nitko nije upozorio na njih.

Stanari studentskog doma na Savi ‘okitili’ dva paviljona transparentima podrške osuđenim ratnim zločincima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap