Pretraga

Stigli rezultati javnog poziva SC-a: Pogledajte koji su studentski projekti dobili najviše novca

A- A+

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, 0,5% neto iznosa naknade studenata za obavljanje poslova poslodavci uplaćuju u svrhu financiranja aktivnosti koje provode studenti. Potkraj prosinca Studentski centar u Zagrebu otvorio je javni poziv vrijedan 2.561.120 kuna, a sada su poznati i dobitnici.

SC Zagreb| foto: Ivan Božić; srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu objavio je dobitnike sredstava za financiranje kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima. Ukupno se javnim pozivom dodjeljivalo preko 2,5 milijuna kuna, a sredstva su raspodijeljena na 113 projekata. Listu onih koji su ostvarili pravo na sufinanciranje možete vidjeti ovdje, a onih koji nisu na poveznici.

Među najvećim dobitnicima i ove su godine Zagrebački sveučilišni športski savez, koji je za razne projekte i organizacije natjecanja dobio preko 400 tisuća kuna. Značajna sredstva dobila je Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta za projekte vezane uz formulu Student, ukupno oko 370 tisuća.

Podsjetimo, na javni poziv mogle su se prijaviti studentske organizacije ili studenti koje djeluju ili studiraju na visokom učilištu koje obuhvaća područje grada Zagreba ili Zagrebačke županije. Isti prijavitelji mogli su prijaviti više projekata, svaki na zasebnom obrascu. Rok za dostavu zahtjeva bio je 31. siječnja.

studentski centar zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap