Pretraga

Stigli rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2020./2021.

A- A+

Studentski centar u Zagrebu upravo je objavio privremene rezultate natječaja za domove za akademsku godinu 2020./2021. Bodna granica za smještaj u sklopu studentskima domova zagrebačkog SC-a ove godine iznosi 1429. Tablicu s rezultatima natječaja za studentske domove u Zagrebu možete vidjeti u dokumentu pri dnu teksta.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Izašli su privremeni rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu. Bodna granica za smještaj u sklopu studentskih domova SCZG-a iznosi 1429. Detaljno bodovanje molbe studenti mogu vidjeti putem svojih osobnih web profila pristupajući sa svojim AAI elektroničkim identitetom, tj. na adresi https://natjecaj.sczg.hr/student/

Liječnički pregled može se obaviti i kod obiteljskog liječnika

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Prigovori na rezultate upućuju se Povjerenstvu za prigovor Studentskog centra u Zagrebu, najkasnije 8 dana po objavi rezultata, isključivo preporučenom poštom, preporučeno na adresu:

Studentski centar u Zagrebu
Povjerenstvo za prigovor
Savska cesta 25
10 000 Zagreb

Za dodatne informacije vezane uz Natječaj za smještaj možete se obratiti Poslovnici za smještaj studenta na kontakte:

Tel. 01 4593 570, 01 4593 582, 01 4593 640 ili na e-mail: [email protected]

Rezervacija soba online

Studentski centar Zagreb, slijedom rezultata Natječaja za ostvarivanje prava na smještaj, omogućuje studentima rezervaciju sobe ON-LINE putem. Rezervacija sobe omogućuje studentu odabir paviljona unutar studentskog naselja, odabir položaja sobe, a isto tako skraćuje rok postupka useljenja u dom. Studenti nisu obavezni rezervirati mjesto ON-LINE putem jer pravo na useljenje mogu ostvariti do 10. listopada 2020. useljenjem u slobodne ne rezervirane sobe.

Vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe je do 10. rujna 2020., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada 2020. na rezervirano mjesto u domu. Plaćanje rezervacije smještaja biti će omogućeno od 1. rujna 2020. od 8h do 10. rujna 2020. do 12h. Upute za plaćanje stanarine možete pronaći ovdje.

TERMINI REZERVACIJA

A/ REZERVACIJE „STARIH SOBA“*

19.8. (8:00 h) – 21.8.2020. (8:00 h)

B/ OSTALE REZERVACIJE „ NOVE SOBE“

21.8. (12:00 h) – 26.8.2020. (8:00 h)

U navedene sobe moguće je useliti od 1. rujna 2019. Prijevremeno useljenje u studentske domove biti će omogućeno od 27. kolovoza 2020.

Iznimno od navedenog: Useljenje u SN “Lašćina”

Studenti koji rezerviraju smještaj u sklopu SN “Lašćina”, u isti će moći useliti od 16. rujna (sve koje nisu navedene za useljenje iza 16. listopada), tj. od 16. listopada 2020. (odnosi se na sobe: prizemlje: sobe 1-17 i 1. kat: 120-128) zbog obnove navedenog paviljona.  Studenti koji neće platiti rezervaciju ili useliti do 10.9.2019. gube pravo na rezervaciju kreveta te se useljavaju na preostala slobodna mjesta do 10.10.2020.

Nakon rezultata natječaja, Studentski zbor očitao bukvicu Studentskom centru

Neki su se kandidati po studentskim grupama pitali zašto nisu dobili preferirano mjesto. Studentski zbor Sveučilšta u Zagrebu reagirao je na nedoumice studenata objasnivši im zašto je potencijalno došlo do promjene preferencija. Kako su napisali, prema direktivama Europske unije u trećoj kategoriji u Studentskom domu Stjepan Radić te drugoj kategoriji u Cvjetnom naselju, 50 posto mjesta pripada studentima slabijeg socioekonomskog statusa. Tek nakon toga, na raspoloživa mjesta raspoređuju se drugi kandidati s preferencijom za spomenute kategorije. Tu su priliku, međutim, iskoristili i da očitaju bukvicu Studentskom centru vezano za stanare studentskih domova koji su se tu našli nakon što su njihovi stanovi i kuće uništeni u potresu koji je krajem ožujka pogodio Zagreb.

– Problem nije u tome što prioritetni smještaj imaju studenti socioekonomskog statusa. PROBLEM je u tome što SCZG nije poduzeo ništa kako bi svi unesrećeni od potresa bili premješteni u državne stanove ili neke druge smještaje (ako su s državom dogovorili useljenje, onda mogu i adekvatno iseljenje). Problem je također u tome što SCZG kontinuirano ne ulaže u unaprjeđenje studentskog standarda, na što smo već upozoravali, a rezultat toga je 500 mjesta u studentskom domu manje nego lani. Štoviše, niti održavaju postojeću infrastrukturu, a kamoli da unaprjeđuju i ulažu u novu. Svjedoci tome su brojke u godišnjim financijskim izvješćima na što smo isto već ranije upozoravali, stoji u dijelu reakcije Studentskog zbora koju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Tablicu s rezultatima natječaja za studentske domove u Zagrebu možete vidjeti u dokumentu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.41 MB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap