Pretraga

Stotine studenata diglo glas protiv Uprave Sveučilišta: Žele da im novi rektor bude mačak

A- A+

Nekoliko stotina studenata škotskog Sveučilišta u Aberdeenu pokrenulo je peticiju kojom traži novog čelnika te institucije. I ništa ne bi bilo neobično da nisu zatražili da na vrh Sveučilišta ne zasjedne mačak s tamošnjeg kampusa!

Foto: Pixabay

Studenti Sveučilišta u Aberdeenu nisu zadovoljni načinom na koji ta ustanova brine o njihovim interesima. Stoga predlažu da poziciju rektora, na kojoj je svojedobno ondje bio i Winston Churchill, zasjedne – mačak Buttons.

Kako piše The Independent, Buttons je apolitičan, pahuljast i već živi na kampusu, što ga čini idealnim kandidatom.

Izdvojeni članak

Neobičan gost pojavljuje se na kampusu i tješi studente prije ispita

Postoje određene nesuglasice između Uprave Sveučilišta i predstavničkog tijela studenata. Prečesto se naši problemi ne shvaćaju ozbiljno. Na kampusu postoji nekoliko mačaka, ali Buttons ovdje živi i svi ga znaju jer je nastrojen potpuno prijateljski i kreće se među studentima. Imali smo osjećaj da je on izvrstan kandidat, kazao je za The Independent Alex Kither, student treće godine povijesti i pokretač ove kampanje.

Za sada, peticiju za kandidaturu Buttonsa potpisalo je 300 studenata, no mogućnost kandidature Sveučilište je odlučno odbilo.

Buttons se našim studentima očito učinio kao dobar kandidat za rektorsku poziciju, ali na izborima, na žalost neće moći sudjelovati jer ne ispunjava zahtjeve koji se traže od obnašatelja te dužnosti, kazao je za The Independent glasnogovornik Sveučilišta.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kojemu jedan mačak uživa poziciju zvjezde studentskog kampusa. Kampusom Sveučilišta u Augsburgu svakoga dana šeće Campus Cat. Narančasta mačka, koja inače ima svoj dom, brine o studentima te ih tješi i opušta prije ispita. Studentima je toliko draga, da su joj pokrenuli i Facebook stranicu koja ima preko 30 tisuća lajkova.

Stotine studenata diglo glas protiv Uprave Sveučilišta: Žele da im novi rektor bude mačak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap