Pretraga

Stručnjaci tvrde: Harvardu nije težak, a studenti i koji ne zaslužuju dobivaju odlične ocjene

A- A+

Harvard University je na glasu kao najprestižnije i najbolje sveučilište u svijetu, no ipak se ne radi o tako strogim uvjetima studiranja kako misle ljudi diljem svijeta. Naime, prema pisanju studentskoj lista ‘Harvard’ te izjavi dekana za taj medij, na ovom sveučilištu studenti nemaju baš pretežak posao pred sobom.

www.manager.bg

San većine studenata u svijetu je taj da se jednog dana nađu na najprestižnijem sveučilištu Harvardu. Dugogodišnja tradicija kao i brojni svjetski priznati stručnjaci koji su diplomirali na Harvardu pokazali su da je riječ o jednom od najboljih obrazovnih institucija, stoga mnogi o istome dijele mišljenje kako su uvjeti za studiranje preteški i da se rijetki s tim kriterijima mogu nositi, prenosi Anadolija.

Izdvojeni članak

Video: Studenti Harvarda pokazali katastrofalno neznanje

Studenti s odličnim ocjenama i kad ih ne zasluže

– Prosječna ocjena studenata na Harvardu je uistinu ‘A’ (odlična), a ujedno je to i najčešća ocjena na Sveučilištu, izjavio je dekan Harvarda za istoimeni studentski list. Te riječi su, prema listu Harvard jasan pokazatelj da spomenuto Sveučilište nije strogo prema svojim studentima kao što to većina misli.

Slično mišljenje dijele i neki stručnjaci koji tvrde da profesori svojim studentima daju dobre ocjene čak i kada to ne zasluže ili ne pokažu odlično znanje i spremnost. Bivši američki ministar financija Larry Summers dok je bio jedan od čelnika Harvarda je, pak, bio jako kritičan po pitanju takvog odnosa između profesora i studenata.

– Devedeset posto diplomiranih na Harvardu završilo je fakultet s najvišim ocjenama i pohvalama svojih profesora, izjavio je Summers za studentski list nakon što je odstupio s dužnosti na tom Sveučilištu.

Izdvojeni članak

Ovo je zagonetka koju više od pola studenata Harvarda nije znalo točno riješiti

Najteže je to što moraju pohađati sva predavanja

Harvard je privatno sveučilište u SAD-u osnovano davne 1636. godine te je ujedno najstarija američka akademska institucija. Studentima je na raspolaganju biblioteka koja sadrži preko 15 milijuna primjeraka, čime se svrstala među pet najvećih biblioteka na svijetu.

Unutar kampusa najznamenitijeg Sveučilišta u svijetu nalaze se predavaonice, parkovi, atletski i veslački klubovi, crkva, stadion i sav drugi sadržaj potreban studentima da normalno vode svakodnevni život.

Velika politička, literarna ili znanstvena imena studirala su na Harvardu, a trenutno se na isti mogu upisati samo najbolji učenici ili uz preporuku poznatog profesora ili znanstvenika. No prema listu Harvard koji uređuju sami studenti, kao i nekolicini stručnjaka iz svijeta, najteži zadatak studenata koji pohađaju ovo Sveučilište je taj što moraju pohađati sva predavanja te se baviti s više izvannastavnih aktivnosti.

Stručnjaci tvrde: Harvardu nije težak, a studenti i koji ne zaslužuju dobivaju odlične ocjene
Share via
Copy link
Powered by Social Snap