Pretraga

Student još jednog zagrebačkog fakulteta pozitivan na koronu: Svi koji su pisali ispit su u samoizolaciji

A- A+

Studenti Građevinskog fakulteta u Zagrebu primili su mail u kojem ih prodekan obavještava da su od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar dobili obavijest da je na ispitu održanom 24. lipnja 2020. na Fakultetu prisustvovao student koji je bio pozitivan na COVID 19. Svi studenti koji su pisali ispit u istoj dvorani stavljeni su u samoizolaciju, a prodekana smo pitali kako će oni pisati ispite dok im traje samoizolacija budući da se ispiti polažu na fakultetu. Podsjetimo da su ranije potvrđeni zaraženi studenti, jedan s Fakulteta promtnih znanosti u Zagrebu te jedan s Fakulteta političkih znanosti.

unsplash.com @enginakyurt

Svim studentima koji su bili u dvorani sa zaraženom osobom na Građevinskom fakultetu izrečena je mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana od dana zadnjeg kontakta s oboljelom osobom. Dakle, od 24.6.2020. kada se pisao ispit do 8.7.2020. Kako stoji u mailu koji je prodekan poslao svim studentima,  zaražena osoba osjeća se dobro i trenutno nema simptome bolesti. Isto tako, ta osoba nije izlazila na druge ispite te nije imala rizične kontakte s drugim studentima i nastavnicima tijekom boravka na fakultetu.

Kako se provode mjere na fakultetu?

Jedan student tog fakulteta koji nam se javio, požalio se da distanca ne postoji i da na ispitima nema propisanog razmaka. Kako kaže, taj razmak je nemoguće fizički održati s obzirom na kvadraturu fakulteta i broj studenata, a ujedno je i plodno tlo za širenje zaraze.

Izdvojeni članak

Studenti dva zagrebačka fakulteta pozitivni na koronu: Jedan se faks zbog toga zatvorio

Ipak, na naš upit prodekan za nastavu odgovara  da su u svim dvoranama razmještene klupe na način da se osigurava propisana fizička udaljenost od 1,5 metara, a u dvoranama u kojima su klupe fiksne označena su mjesta koja se ne koriste. 

– Provode se sve druge epidemiološke mjere koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i kriznog stožera Sveučilišta u Zagrebu, između ostalog mjerenje temperature na ulazu u zgradu, osigurana su sredstva za dezinfekcija ruku, provodi se čišćenje i dezinfekcija prostorija nakon svakog ispita, vrši se provjetravanje prostorija tijekom i nakon ispita. Naš Fakultet je među prvima uveo preporuku za nošenje zaštitnih maski tijekom boravka u zgradi Fakulteta te su za studente koji nemaju masku osigurane maske koje mogu preuzeti na ulazu u zgradu, rekao nam je prodekan Damjanović.

Uveli su dodatan izvanredni ispitni rok

Pitali smo ga i kako će studenti koji su u samoizolaciji izlaziti na ispite.

– Studentima u samoizolaciji će se omogućiti izlazak na ispit na daljinu ili će im se omogućiti dodatna provjera znanja nakon isteka samoizolacije. Na početku ljetnih ispitnih rokova donesena je odluka o održavanju dodatnog izvanrednog ispitnog roka za sve predmete u tjednu od 13. do 17. srpnja, a ovisno o razvoju situacije planira se i održavanje izvanrednog ispitnog roka u rujnu, objansio nam je prodekan.

Rekao nam je i da će u narednim danima i tjednima na fakultetu pratiti razvoj situacije i sukladno tome donositi odluke o daljnjem postupanju vezano uz održavanje planiranih provjera znanja te održavanje nastave u idućoj akademskoj godini, a ako to bude potrebno nastava će se održavati na daljinu.

Student još jednog zagrebačkog fakulteta pozitivan na koronu: Svi koji su pisali ispit su u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap