Pretraga

Student servis opet radi skraćeno, dan prije blagdana: ‘Studentima tih sat-dva igra veliku ulogu’

Ovaj petak prisjećamo se žrtava Domovinskog rata, a posebno Vukovara i Škabrnje. Uoči tog blagdana zagrebački Student servis radit će, pogađate, skraćeno. Razgovarali smo sa studenticom koja nam pojašnjava da nema smisla skraćivati radno vrijeme dan prije blagdana. To može samo, kazala nam je, stvoriti probleme studentima jer im tih sat-dva itekako znače.

student servis zagreb

Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

U ovaj petak, 18. studenog obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Uoči tog važnog državnog blagdana, Student servis u zagrebačkom Studentskom centru, kao i nebrojeno puta do sada, ima skraćeno radno vrijeme.

‘Nema smisla skraćivati radno vrijeme’

Dan uoči blagdana, u četvrtak 17. studenog zagrebački će Student servis raditi od 7:30 do 13:00 sati, umjesto do 15:30 kako je to obično slučaj. Razgovarali smo s Mateom, studenticom Sveučilišta u Zagrebu, koja je, saznavši da sutra radi skraćeno, danas pohitala na Student servis.

– Smatram da nema smisla skraćivati radno vrijeme dan prije praznika ili blagdana jer sve ostalo tada radi normalno, a studentima tih sat-dva igra veliku ulogu, smatra Matea.

Uvijek uzima broj na online redomatu pa tako svaki put i provjeri radi li Student servis. Nije joj se, stoga, nasreću dogodilo da je ‘poljubila vrata’.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Počela je nova akademska godina: Studenti, ovo je 9 stvari koje morate znati

‘Neka uvedu smjenski rad’

No, kaže nam da svaki put kad ide na Student servis mora isplanirati cijeli dan oko toga. Čak i kad ima normalno radno vrijeme to nije zgodno jer ujutro ima predavanja.

– Mislim da bi bilo dobro da uvedu smjenski rad, primjerice svaki parni datum ujutro, a neparne popodne ili nešto slično, kazala nam je Matea.

Skraćivanje radnog vremena u zagrebačkom Student servisu, ponekad i četiri dana uoči blagdana, postalo je svojevrsna tradicija i predmet zbijanja šala na društvenim mrežama. No, studentima koji rade uz faks – a baš takvi koriste usluge Student servisa – dodatno skraćenje radnog vremena stvara probleme jer su im dani obično raspoređeni između posla i predavanja, uz nešto malo slobodnog vremena između.

Izdvojeni članak
student servis zagreb

Konačno ušli u 21. stoljeće: Prostor najvećeg student servisa potpuno transformiran

Renovirali su prostor

Još smo u rujnu pisali kako je Student servis privremeno svoj prostor izmjestio na kat ispod, budući da se standardni ured u koji studenti donose i gdje ‘podižu’ svoje ugovore – renovirao.

Kako smo izvijestili početkom ovog tjedna, renovacija je konačno gotova. Prostor je sređen, a zagrebački je Student servis, barem što se estetike tiče, konačno uplovio u 21. stoljeće. Kako izgleda novi prostor, pogledajte ovdje.

student servis zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap