Pretraga

Student zaražen koronavirusom radio na festivalu, dvije osobe završile u samoizolaciji

A- A+

Jedan od najvećih kulturnih festivala u Hrvatskoj, Splitsko ljeto, održava se unatoč epidemiji koronavirusa. Za studenta koji je bio angažiran kao ispomoć na Splitskom ljetu utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19.

Foto: ?? Claudio Schwarz | @purzlbaum; Unsplash

Kako piše N1 televizija, student koji je preko student servisa bio angažiran kao ispomoć na ovogodišnjem Splitskom ljetu, zaražen je koronavirusom. Radio je kao noćni čuvar i prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Željke Karin, nije bio u bliskom kontaktu s ostalim sudionicima.

Izdvojeni članak

Plaćeni minimalcem, u kontaktu s turistima koji se ne pridržavaju mjera: Pričali smo sa studentima koji rade u sezoni

Zbog toga će se manifestacija nastaviti kako je i planirano, uz pridržavanje epidemioloških uputa.

Zaraza kod studenta utvrđena je prošli četvrtak te su on i još dvije osobe koje su kratko bile uz njega sada u samoizolaciji. Prema posljednjim informacijama, te dvije osobe nisu pozitivne na Covid-19.

– Iako nisu zaražene, ove dvije osobe su stavljane u samoizolaciju iz predostrožnosti kako u daljnjem radu ne bi slučajno bili ugroza, rekla je Karin, prenosi N1.

Inače, ovih dana razgovarali smo s nekoliko studenata koji su se uspjeli zaposliti u sezoni. Kako izgleda studentski rad tijekom epidemije, pročitajte na poveznici.

maska virus
Share via
Copy link
Powered by Social Snap