Pretraga

Studenti Algebre od iduće akademske godine moći će dobiti hrvatsku i britansku diplomu

A- A+

Brucoši koji će ove godine upisivati studij na Algebri, moći će u Zagrebu studirati po standardima Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije te na taj način steći hrvatsku i britansku diplomu. Radi se o tome da su Algebra i Goldsmiths, University of London potpisali partnerski ugovor što će otvoriti brojne mogućnosti domaćim i stranim studentima kojima će britanska diploma biti značajno pristupačnija, ali ih i dodatno motivirati da odaberu Hrvatsku kao svoju akademsku destinaciju.

Foto: Promo

Algebra i Goldsmiths, University of London potpisali su partnerski ugovor koji studentima osigurava hrvatsku i britansku diplomu. Tako će Algebrini studenti, koji ove godine upišu neke od studija, moći studirati po programima jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta prema World University Rankingu.

– Uspješnim završetkom vrednovanja programa i institucije Algebra je postala strateški partner jedne od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu. Zahvaljujući međuinstitucionalnoj suradnji koju su dogovorili Goldsmiths, University of London i Visoko učilište Algebra, brucoši koji upisuju studije ove godine, moći će u Zagrebu studirati po UK i EU standardima te na taj način steći istovremeno hrvatsku i britansku diplomu, poručili su s Algebre.

Studentima će britanska diploma biti značajno pristupačnija

Ova ostvarena suradnja otvorit će brojne mogućnosti domaćim i stranim studentima kojima će britanska diploma biti značajno pristupačnija, ali ih i dodatno motivirati da odaberu Hrvatsku kao svoju akademsku destinaciju te svojim znanjima i vještinama u budućnosti podupru rast i održivost hrvatskog gospodarstva. Kako bi uopće došlo do ovakvog partnerstva, proces provjere ishoda učenja trajao je dvije godine, a kojeg su provodili britanski stručnjaci i voditelji studija s hrvatskim kolegama.

– U suradnji s kolegama iz Algebre osigurali smo da akademski programi zadovoljavaju najvišu kvalitetu i standarde, da budu dinamični, slijede razvoj industrije te slijede rezultate najnovijih istraživanja i naprednu praksu održavanja nastave. Uvjereni smo da će studenti uživati u iskustvima učenja koja ovi vrhunski akademski programi uključuju, a koja će ih opremiti vještinama uz koje će napredovati u digitalnom i kreativnom sektoru i donositi toliko željeni napredak u svojim zajednicama, izjavila je profesorica Elisabeth Hill, zamjenica rektorice Goldsmithsa.

Izdvojeni članak

Vodeći američki podatkovni stručnjaci obrazovat će naše studente: Algebra krenula surađivati s prestižnim MIT-om

Studenti će moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, razvoj računalnih igara…

Algebrini studenti će već od iduće akademske godine moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara. Studenti koji se odluče za ovu mogućnost pohađat će kolegije na engleskom jeziku, a uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obveznu provjeru znanja engleskog jezika.

– Visoko učilište Algebra je u dva ciklusa audita sustava osiguravanja kvalitete koje je provela AZVO dobilo najviše moguće ocjene i certifikate kvalitete. Naša visoko razvijena kvaliteta bila je svojevrsna ulaznica u razgovore s Goldsmithsom i zalog za ovaj veliki uspjeh koji smo ostvarili. Tijekom procesa vrednovanja svojih studijskih programa dodatno smo se uvjerili i u kvalitete svojih partnera iz Londona što nas je potaknulo da već u tekućoj akademskoj godini započnemo provoditi dvostruko ocjenjivanje svih ispita te pružanje razvojno orijentirane povratne informacije studentima nakon svake provjere znanja. Ti i drugi pristupi koje smo usvojili, a koji su i dijelom razlog zbog kojeg je i dalje britansko visoko obrazovanje u samom svjetskom vrhu, postali su i naša norma u provedbi studijskih programa, istaknuo je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra prilikom svečanog potpisivanja partnerskog ugovora u Londonu.

Cijena ovakvog studija nešto je viša od prosječne cijene studija u Hrvatskoj

Algebra tako predviđa da će do kraja 2026. godine imati 2.300 studenata te će od njih 500 biti stranih studenata. No, cijena ovakvog studija ipak je nešto viša od prosječne cijene studija u Hrvatskoj. Školarina za preddiplomski studij iznosi 42.360 kuna, a ako plaćate na dvije rate ili s kreditnom karticom, cijena je veća za 2.500 kuna. Za diplomski studij i za dvije diplome cijena jedne akademske godine je 47.390 kuna, odnosno 50.180 kuna ako plaćate kreditnom karticom ili na dvije rate. Ipak, naglašavaju iz Algebre, iz perspektive roditelja i studenata to znači da uz znatno manji financijski iznos te bez troškova boravka u iznimno skupoj sredini, studenti stječu dvije diplome institucija koje dobro kotiraju među hrvatskim, odnosno britanskim poslodavcima.

– Uistinu smo ponosni na Goldsmithsovo međunarodno partnerstvo i drago mi je što se Visoko učilište Algebra pridružilo našoj globalnoj zajednici. Ovo partnerstvo omogućit će većem broju studenata diljem svijeta pristup diplomi Goldsmithsa te našim dvjema institucijama omogućiti dodatnu nadogradnju i razvoj međusobne suradnje u novim i uzbudljivim područjima. Partnerstvo Goldsmithsa i Algebre osigurat će svim studentima – gdje god studirali – visokokvalitetno, korisno i učinkovito iskustvo učenja. Radujem se međusobnoj suradnji u godinama koje su pred nama, poručila je profesorica Frances Corner, rektorica Goldsmithsa.

Više informacija dostupno je na poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap