Pretraga

Studenti, bacite oko na svoje račune: Počela je isplata državne stipendije

A- A+

Studentima koji su ostvarili pravo na državnu socio-ekonomsku stipendiju današnji, još uvijek blagdanski dan, uljepšat će vijest da je započela isplata stipendije. Sredstva se mogu isplatiti samo dobitnicima koji su potvrdili uvjete stipendiranja u aplikaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja.

stipendija

Foto: srednja.hr

Nakon što je proteklog tjedna započela isplata državnih STEM stipendija, studentima su isplaćene i prve tri rate državne socio-ekonomske stipendije. Ove godine natječajem se dodjeljivalo 12.000 stipendija što je za 2.000 više u odnosu na prethodne godine. Veći je i iznos stipendije – od ove godine studenti će mjesečno dobivati 1.506,90 kuna, odnosno 200,00 eura, što je za 300 kuna više nego ranijih godina. Dakle, kroz ovaj prvi krug isplate studentima je na račun sjelo ukupno 600 eura.

Izdvojeni članak
stipendija

Obavljen natječaj za dodjelu stipendije Hrvatima izvan RH: Dobiva je više studenata, povećan je i iznos

Stipendija će se, kao i do sada, isplaćivati u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2022. do lipnja 2023. i to najkasnije do 15. dana u mjesecu. Inače, još su ranije iz Ministarstva za srednja.hr rekli da će isplate krenuti do kraja prosinca. No naglasili su da se to odnosi samo na studente koji su prihvatili uvjete stipendiranja te u aplikaciju Ministarstva unijeli svoj broj računa.

Podsjetimo, studenti koji su smatrali da su oštećeni u procesu bodovanja prijave za socio-ekonomsku stipendiju mogli su podnijeti prigovor do 23. prosinca. O tome je li prigovor prihvaćen ili se odbija, odlučuje posebno povjerenstvo i to u roku od 30 dana od dana podnošenja prigovora.

stipendija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap