Pretraga

Studenti, bacite oko na svoje račune: Krenuo novi val isplate državnih stipendija za 2020.

A- A+

Isplata državnih socio-ekonomskih stipendija započela je za Badnjak, kada su po tri rate uplaćene otprilike polovini od ukupnog broja dobitnika. Kako je priopćeno iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, danas je krenuo novi val isplate stipendija.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

– Obavještavamo vas kako nastavljamo postupak isplate prve tri rate državne socio-ekonomske stipendije (za listopad, studeni i prosinac) u ukupnom iznosu od 3.600,00 kn, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

No, napomenuli su i da stipendija nije isplaćena određenom broju studenta koji je prihvatili u prvom krugu.

– Svi studenti otvaraju se kao dobavljači u Ministarstvu financija te je moguće da manji broj studenata iz raznih razloga (na koje ne možemo utjecati) nisu otvoreni kao dobavljači. Dio studenta unosio je neispravan IBAN žiro računa (žiro račun koji ne glasi na ime studenta, IBAN tekući račun i sl.). Napominjemo još jednom kako razloga za brigu nemate te molimo za strpljenje. Ostatak stipendija bit će isplaćen u najkraćem mogućem roku, kažu u Ministarstvu.

Rezultati natječaja za državnu socio-ekonomsku stipendiju objavljeni su 19. prosinca, a studenti su do 26. prosinca morali prihvatiti uvjete stipendiranja. To se smatra činom sklapanja ugovora o stipendiranju, a studentima koji nisu prihvatili uvjete stipendiranja novac se neće isplaćivati. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju u ovoj akademskoj godini ukupno će dobiti 10.800 kuna, u mjesečnim obrocima po 1.200 kuna.

U tijeku je i isplata državnih STEM stipendija na kojima je već došlo do pomicanja rang-liste. Planirano je i otvaranje trećeg kruga dodjele STEM stipendije i to nakon Nove godine.

Studenti, bacite oko na svoje račune: Krenuo novi val isplate državnih stipendija za 2020.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap