Pretraga

Studenti bi ove sezone mogli više zaraditi kao pekači palačinki u Zagrebu nego u hostelu na moru

A- A+

Uz sve toplije vrijeme mnogi studenti već razmišljaju o tome kako zaraditi nešto više džeparca preko ljeta. Stoga smo provjerili kakva je ponuda studentskih ljetnih poslova i čini se da bi neki mogli zaraditi više u Zagrebu, nego na moru. Naravno, ako se obveznoj satnici ne pridodaju napojnice.

prva slika s plažom, možem i suncobranima a druga slika je pečenje palačinki

Foto: Unsplash | Pixabay

Ponuda studentskih ljetnih poslova stvarno je šarolika. Od sobara, konobara i pomoćnih kuhara pa do turističkog vodiča, animatora ili pak pekača palačinki. Pregledom stranica Student servisa za zaključiti je da je najčešća satnica u svim poslovnim sektorima, od turizma do administracije, najčešće pet eura, što je 37,67 kuna.

No, izgleda da bi studenti koji preko ljeta ostaju u unutrašnjosti mogli zaraditi i više nego studenti koji odu raditi sezonu na more. Naravno, ako se gleda samo na satnicu, dakle bez napojnica.

Usporedba studentske satnice u unutrašnjosti i na moru

Dok se za radno mjesto na trafici hostela u Zadru nudi satnica od 4,40 eura, za rad u palačinkarnici u Zagrebu možete dobiti 6 eura po satu. Manje će zaraditi studenti ako odluče raditi na benzinskim postajama u Novalji, Lošinju ili Jasenici jer je satnica za to radno mjesto 4,65 eura. Studenti koji se odluče raditi kao sobari ili sobarice u Segetu Donjem zarađivat će 5,50 eura po satu.

Za rad na bazenu u bližoj okolici Zagreba, u mjestu Adamovec dokle vozi ZET-ov autobus, studenti će dobiti 6 eura po satu, a poslodavac je voljan sve zainteresirane poslati i na tečaj za spasioce ako za to izraze želju. Za istu tu satnicu studenti mogu raditi na poslovima vezanja i pakiranja, odnosno utovara i istovara knjiga u Zagrebu. Za 5,50 eura po satu u glavnom gradu studenti mogu raditi pismoslikarske poslove, odnosno izrađivati naljepnica te lijepiti i skidati iste.

Izdvojeni članak
euri i centi

Povećana je minimalna studentska satnica: Izračunali smo koliko možete zaraditi u jednom mjesecu u eurima

Najveća satnica – 12 eura

Ipak, oglas s najvećom satnicom na koji smo naletjeli je za posao Fizioterapeuta, masera i kozmetičara u Novalji na plaži Gajac. Satnica za taj posao je 12 eura, a studenti moraju obavljati masažne djelatnosti na plaži te kozmetičke usluga poput trajnog laka, manikure i depilacija. Radi se sve dane u tjednu osim nedjelje, a poslodavac navodi kako će studentima koji se jave biti plaćeni putni troškovi, osiguran smještaj te jedan obrok za vrijeme radnog vremena.

Puno je poslova za sedam eura po satu

Za satnicu od 7 eura studenti mogu raditi kao terenski predstavnici UNICEF-ovog programa ‘Čuvari djetinjstva’ u Zagrebu. Od studenata se očekuje da rade minimalno tri dana u tjednu od četiri do šest sati, a poslodavac osigurava putne troškove, dnevnice i smještaj.

Za istu satnicu od 7 eura dobit će i student koji odluči raditi kao mornar u bazi nedaleko Trogira u mjestu Marina. Ono što se na tom radnom mjestu očekuje od studenta je da pregledava brodove prije predavanja u charter, brigu o ostalim plovilima i stvarima te pomoć ostatku baznog tima u dnevnim aktivnostima.

Trgovine BIPA u Poreču i Umagu nude studentima satnicu od 7 eura za rad u trgovini. U Segetu Donjem traže studente za posao animatora također za 7 eura po satu te poslodavci osiguravaju smještaj i tri obroka dnevno, a jedan dan u tjednu je slobodan. Sedam eura po satu mogu zaraditi studenti ako se odluče za rad na roštilju, odnosno kao ispomoć u kuhinji u fast foodu u Dugoj Uvali.

Izdvojeni članak
rad na blagajni

‘Humus nije isto što i pašteta’: Kako je izgledao moj prvi studentski posao

Zanimljivi ljetni poslovi za satnicu manju od sedam eura

Studenti koji se žele okušati u radu u turističkoj agenciji mogu to napraviti u Nacionalnom Parku Mljet koji zapošljava djelatnika u putničkoj agenciji i pratitelja turista na izletima i turama za šest eura po satu. Poslodavac nudi smještaj, plaćeni obrok kao i plaćanje putnih troškova, a studenti koji se misle javiti na ovaj oglas trebaju znati engleski jezik te je poželjno da imaju vozačku dozvolu.

Na plažama u Oprni, Punatu i otoku Krku studenti se mogu zaposliti kao čuvari plaža za satnicu od šest eura. Posao uključuje slaganje i prijenos ležaljki i druge opreme, brigu o urednosti i čistoći plaže i opreme, kao i pomoć gostima. Poslodavac nudi pokrivanje troškova prijevoza do Krka kao i smještaj u apartmanu u Punatu za vrijeme trajanja posla.

Izdvojeni članak

Horor-iskustvo s razgovora za studentski posao: Pitao me koliko imam kila i hoću li poraditi na izgledu

Za poslove u Plitvičkim jezerima traži se čak 30 studenata

Ako pak ne želite ljeto odraditi na moru, možda je bolja opcija za vas studentski posao u Plitvičkim jezerima. Naime, traži se čak 30 studenata na poslovima od informatora, pomoćnih konobara i kuhara, recepcionera i prodavača i to za pet eura po satu. Poslodavac nudi naknada za topli obrok u iznosu 55,21 eura, organiziran prijevoz te mogućnost smještaja.

Za satnicu od pet eura studenti se mogu preko ljeta zaposliti i na rijekama, Zrmanji i Mrežnici kao vodiči. Traži se deset studenata za rad, a uvjeti su vozačka dozvola, poznavanje engleskog jezika, usmjerenost prema aktivnom stilu života i dobra fizička kondicija. Poslodavac nudi podmirenje putnih troškova, doručak i večeru te smještaj tijekom rada.

Za nešto manje od pet eura, odnosno za 4,70 eura po satu studenti mogu raditi kao pomoćni konobari u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Poslodavac tvrdi da posao uglavnom nije težak i da se sve može lako naučiti, a i da već imaju dosta studenata s kojima će biti ugodnije raditi. Studenti mogu raditi prema dogovoru ili puno radno vrijeme uz jedan slobodan dan u tjednu.

Detalje za sve poslove koje smo naveli možete pogledati na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap