Pretraga

Studenti bijesni: Dva roka zaredom nitko nije položio Mikroekonomiju

A- A+

‘Bauk mikroekonomije kruži fakultetom’. Ovo bi bio prikladan natpis ispred ulaza u zagrebačku ‘Ekonomiju’. Naime, već dva roka zaredom ispit iz gore spomenutog kolegija padaju- SVI.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

‘Mikroekonomiju očito razumiju samo profesori’

Ispit iz Mikroekonomije na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu već dva roka zaredom niti jedan jedini student nije položio. Zbog toga su isti uputili prosvjedno pismo Studentskom zboru fakulteta u kojem traže poništavanje zadnjeg roka iz spomenutog kolegija, onog od 8. rujna.

– Ispit nije na razini katedre, profesori isti predmet predaju na sasvim različite načine, od profesora kojima je mikroekonomija čista teorija, do profesora kojima mikroekonomija predstavlja samo grafove pa sve do profesora kojima je mikroekonomija znanost koju očito samo oni razumiju, a niti jedan student ne može shvatiti. Od više stotina studenata, niti jedan student kod istog profesora nije prošao. Dakle, već dva roka zaredom prolaznost je 0 posto, tvrde u pismu ljutiti studenti te navode da problem nije u njima, nego u težini samog ispita.

Ovo nije prvi slučaj

Kako kažu, zadaci koje rješavaju na vježbama i demonstraturama nisu niti slični onima koji ih zateknu na ispitu. U pismu stoji i svjedočanstvo jednog studenta koji kaže da je je cijelo ljeto učio makroekonomiju i iz literature i iz vježbi i demonstratura, a da nije znao riješiti niti jedan od zadataka.

– Ovo je definitivno još jedna ogromna sramota za fakultet, upitna je kvaliteta samog kolegija, studenti su očajni i toplo se nadaju da će Studentski zbor pa posljedično i Dekanat reagirati, da će rok biti poništen, te da će profesor shvatiti da postoji veliki problem, zaključuju studenti.

Inače, ovo nije prvi slučaj masovnog padanja ispita na EFZG-u. Sličan scenarij desio se i s kolegijem Upravljačko računovodstvo, kojeg je jednom prilikom položilo tek šest od 336 studenata. I tada su se žalili na situaciju, a rok je bio poništen te ponovljen s lakšim zadacima.

Studenti bijesni: Dva roka zaredom nitko nije položio Mikroekonomiju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap