Pretraga

Studenti čiji je dom stradao u potresu dobivaju novčanu pomoć do 5.000 kuna

A- A+

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja preuzelo troškove plaćanja studentskih domova za studente iz mjesta u kojima je zbog potresa proglašena elementarna nepogoda, financijsku pomoć studentima iz Sisačko-moslavačke županije osigurao je i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Studenti mogu dobiti do 5.000 kuna.

Foto: Učiteljski fakultet

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći studentima iz Sisačko-moslavačke županije čiji su domovi stradali u potresu. Po 5.000 kuna dobit će studenti čiji je dom nakon procjene statičara dobio crvenu naljepnicu, a po 2.500 kuna studenti čiji dom nakon procjene dobio žutu oznaku.

Studenti se na javni poziv prijavljuju sve do 15. veljače putem maila, a u prijavi je potrebno priložiti dokaze o prebivalištu i statičkoj procjeni, one o vlasništvu nekretnine te o srodstvu s vlasnikom i dokaz o statusu studenta. Detaljnije o uvjetima prijave možete doznati u tekstu javnog poziva, ispod.

Studenti čija nekretnina neće dobiti oznaku do 15. veljače mogu poslati fotografiju oznake i naknadno, stoji u napomeni javnog poziva.

Studentski zbor izvijestio je i da će Sveučilište u Zagrebu osigurati još milijun kuna za pomoć studentima u obliku stipendije, odnosno jednokratne pomoći, a natječaj će službeno biti objavljen u veljači.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap