Pretraga

Studenti dizajna u Zagrebu izradit će rješenja za gradske trgove u Varaždinu

A- A+

Javni prostor Varaždina uvršten je kao tema u ljetni semestar kolegija Projektiranje Industrijski dizajn 2 pa će zagrebački studenti kroz ljetni semestar smišljati rješenja za info točku na Starom gradu, Trg tradicijskih obrta i prostoru na kojem se spajaju Trg Miljenka Stančića i Bakačeva ulica.

www.spancirfest.com

Studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu će tijekom ljetnog semestra reinterpretirati tri lokacije u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

Na inicijativu Turističke zajednice grada Varaždina (TZV), svoje ideje kako obogatiti, uljepšati ili prenamijeniti info točku na Starom gradu Varaždin, Trg tradicijskih obrta i prostor kod Trga Miljenka Stančića studenti će tijekom 16. Špancirfesta predstaviti maketama, odnosno grafičkim prikazima koje će izložiti na ovim vrlo atraktivnim lokacijama Grada baroka.

Izdvojeni članak

Srednjoškolka iz Nove Gradiške dizajnirala vozilo ispirirano Batmobilom

Tematiziranje varaždinske povijesne jezgre nastavak je višegodišnje suradnje Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i TZV-a tijekom koje su na radionicama produkt dizajna na Špancirfestu razvijana različita rješenja.

– Turistička zajednica grada Varaždina  već nekoliko godina surađuje sa Studijem dizajna. U tome periodu, a za vrijeme Špancirfesta, ali i van njega, razvijeni su, na primjer, prototipi polutrajne urbane opreme (stolice i  klupe od kaširanog papira) te ambalaže za bučino ulje,  a reinterpretiran je i prostor gradske tržnice te izrađen idejni projekt u kojem se ona pretvara u prostor cjelodnevnih aktivnosti, kaže nam Damir Levak iz varaždinske Turističke zajednice.

Uz pružanja kvalitetnije turističke ponude grada, osnovni ciljevi Špancirfesta su povezivanje kulturne i kreativne industrije s turizmom te stvaranje kvalitetne platforme za njihov razvoj. Kako bi potaknuli suradnju, žele biti prostor svih vrsta kreativnih aktivnosti te olakšati spajanje profesionalaca iz kreativnih industrija s mogućim poslovnim partnerima iz ostalih sektora.

Studenti dizajna u Zagrebu izradit će rješenja za gradske trgove u Varaždinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap