Pretraga

I studenti dobivaju božićnice: Jedna općina svojima dodjeljuje čak 1.000 kuna

A- A+

Predblagdansko je doba i vrijeme darivanja. Iako su božićnice koje dodjeljuju gradovi i općine uglavnom rezervirani za umirovljenike i socijalno ugrožene skupine, dio mjesta ove će godine božićnicu dodijeliti i studentima.

foto: srednja.hr

Mjesto na sjeveru Hrvatske, Općina Martijanec, ove će godine dodijeliti svim svojim redovnim studentima božićnicu u iznosu od čak 1.000 kuna. Kako su priopćili iz Martijanca, takvih studenata je oko 40, a za sve njih će 20. prosinca biti organizirano druženje u Kulturno-informativnom centru u Martijancu na kojem će im božićnice biti isplaćene.

Izdvojeni članak
stipendije

Istječe najvažniji rok za gotovo 10.000 dobitnika državne socio-ekonomske stipendije

Božićnicu ove godine svojim studentima isplaćuje i Grad Ludbreg. Pravo na dobivanje jednokratne pomoći povodom božićnih i novogodišnjih blagdana ostvaruju redovni studenti koji imaju prebivalište na području Grada Ludbrega, nisu navršili 27 godina života i nisu korisnici nikakvih stipendija. Studenti koji ispunjavaju uvjete mogu na propisanom obrascu, a koji se nalazi na mrežnim stranicama Grada Ludbrega, dostaviti prijavnicu za dodjelu jednokratne pomoći do 17. prosinca 2019. godine do 15 sati. Uz prijavnicu studenti su dužni dati na uvid uvjerenje o upisu u akademsku godinu 2019./2020., kao redoviti studenti te važeću osobnu iskaznicu.

Sa svojom tradicijom isplate božićnica studentima nastavlja i Općina Sveti Ilija. Pravo na božićnicu ondje ostvaruju redovni studenti te izvanredni studenti koji se u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vode kao nezaposleni dulje od tri mjeseca. Kako bi ostvarili pravo na božićnicu studenti su dužni dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Sveti Ilija popunjeni obrazac prijave, potvrdu fakulteta kao dokaz o redovnom upisu u akademsku godinu 2019./2020. te osobnu iskaznicu. Izvanredni studenti dužni su uz navedeno priložiti i uvjerenje HZZ-a o nezaposlenosti.  Prijava se može dostaviti osobno ili poslati elektroničkom poštom ([email protected]) zaključno sa 13. prosinca 2019. godine.

Osim ovih, božićnicu studentima koji imaju prebivalište na području općine dodjeljuje i Općina Trnava. Povodom božićnih blagdana redovitim studentima će isplatiti jednokratnu naknadu u iznosu 500 kuna. Da bi ostvarili pravo na božićnicu, studenti iz moraju na mail [email protected] dostaviti podatke o statusu studenta, OIB, kopiju osobne iskaznice i broj računa na koji će se vršiti uplata sredstava, zaključno sa 20. prosinca.

Ako niste sigurni dodjeljuje li vaš grad ili općina božićnicu za studente, svakako provjerite službene web stranice svoga mjesta, možda vas na njima dočeka lijepo iznenađenje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap