Pretraga

Studenti dobivaju tulumarnicu, menzu i 248 kreveta: Grade se dva moderna paviljona doma u Puli

A- A+

Pulski studenti studentski su dom dobili 2015., čiji je kapacitet 144 ležajeva. Sljedećeg mjeseca trebala bi krenuti izgradnja dva nova paviljona, a uz njih će se otvoriti i neki popratni sadržaji, poput menze i ‘tulumarnice’.

Screenshot: YouTube

Kako piše Glas Istre sredinom ožujka trebala bi započeti gradnja dva nova i moderno opremljena studentska paviljona u Puli. Njima će smještajni kapaciteti porasti za dodatnih 248 ležajeva pa će tako uz dosadašnjih 144, studentima od 2020./2021. na raspolaganju biti 392 kreveta.

U sklopu novih paviljona bit će otvoren i studentski restoran, ‘tulumarnica’ i prostor za fitness.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu potpisalo sporazum: Gradi se novi studentski dom s menzom

– U Paviljonu 2 na lokaciji stare kotlovnice, studenti će na raspolaganju imati i četiri smještajne jedinice prilagođene za život i rad osoba s invaliditetom. Sobe će biti prostrane i klimatizirane, opremljene TV prijemnicima, sanitarnim čvorovima, hladnjacima i besplatnim internetom. Na svakoj etaži naši će studenti imati na raspolaganju pomoćnu kuhinju i prostor za odmor. U samom podrumu bit će garaža s 20 parkirnih mjesta, prostor za bicikle i priključak za besplatno punjenje električnih bicikala. Na ovoj lokaciji dobivamo još jedan studentski restoran sa sto mjesta te još 20-tak mjesta na vanjskoj terasi, a u sklopu tog paviljona studenti će imati na raspolaganju praonicu i sušionicu rublja, kazao je za Glas Istre ravnatelj pulskog Studentskog centra, Miodrag Čerina.

Natječaj za izvođača radova je završen i 18. veljače bit će poznata odabrana tvrtka, a ukupna vrijednost investicije je 58,4 milijuna kuna.

Studenti dobivaju tulumarnicu, menzu i 248 kreveta: Grade se dva moderna paviljona doma u Puli
Share via
Copy link
Powered by Social Snap