Pretraga

Studenti EFZG-a pokrenuli projekt kojim pomažu ugroženim društvenim skupinama

A- A+

Pod mentorstvom profesora Mislava Ante Omazića, sedam studenata diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je pokrenulo projekt ‘Dobro srce EFZG-a’. Kroz njega će se nastojati potaknuti društveno odgovorno ponašanje studenata, s naglaskom na buđenje i potenciranje moralnih vrijednosti. Stoga će se u sklopu projekta moći predstaviti različite dobrotvorne udruge, objasniti svrhu svoga postojanja, izazove s kojima se susreću, s ciljem senzibiliziranja javnosti, a konkretnije u ovom slučaju fakultetske populacije.

Foto: Facebook

U sklopu kolegija menadžment promjena, studenti diplomskog studija zagrebačke Ekonomije Monika Špiček, Damir Širol, Mateja Štuban, Martina Taborin, Jelena Vrban, Lidija Vuković i Tanja Zovko su pokrenuli projekt ‘Dobro srce EFZG-a’. Njime će nastojati senzibilizirati fakultetsku populaciju s radom dobrotvornih udruga te ih potaknuti na volontiranje, davanje određenih novčanih priloga te sudjelovanje na druge načine u pomoći ovim društveno korisnim organizacijama.

Izdvojeni članak

Savjetovalište Luka Ritz potpuno besplatno pomaže svim studentima

Željeli potaknuti moralnu odgovornost među mladima

Kroz kolegij menadžment promjena, nastoji se potaknuti društveno odgovorno ponašanje pa su mentor Mislav Ante Omazić i studenti zaključili kako je ovakav projekt najkorisniji.

– Intenzivnim brainstormingom došli smo do različitih zamisli te smo iste povezali u zaokruženu cjelinu. Sam naziv projekta oblikovali smo sukladno okruženju u kojem djelujemo, s naglaskom na buđenje i potenciranje moralnih vrijednosti među mlađom populacijom, objašnjavaju nam iz Dobrog srca EFZG-a.

Izdvojeni članak

Miočani humanitarnim koncertom za kolegicu skupili 8 tisuća kuna, akcija se nastavlja

Odmah u prvoj godini djelovanja će okupiti 10-ak dobrotvornih udruga

U sklopu projekta studenti Ekonomije će dati priliku dobrotvornim udrugama da predstave svoj rad i svrhu, pojasne s kojim se izazovima i poteškoćama svakodnevno susreću, pojasne pitanja financijske prirode, kao i mobiliziraju studente da se uključe u volonterski rad.

– Neke od udruga koje će sudjelovati su, Udruga za sindrom Down – Zagreb, Kap dobrote, Udruga Igra, Udruga za autizam – Zagreb, Savjetovalište Luka Ritz i drugi.
Projekt će u prvoj godini okupljati 10-ak udruga, međutim razvijen je i plan održivosti projekta i kroz naredne godine, tako da će se protekom vremena taj broj zasigurno povećati, pojašnjavaju nam tvorci projekta ‘Dobro srce EFZG-a’.

Raduje ih što je već veliki broj zainteresiranih udruga za njihov mladi projekt, a to im ujedno i daje poticaj i garanciju da bi ideja mogla biti duljeg vijeka. Kroz ‘Dobro srce EFZG-a’ nastojat će se senzibilizirati i vodeća hrvatska poduzeća za pomoć dobrotvornom radu.

– Na tome se trenutno intenzivno radi te bismo i ovom prilikom pozvali sve koji su u mogućnosti i žele pomoći projekt, da nas svakako kontaktiraju. Svaka pomoć nam je itekako dobrodošla, pozvali su iz ove neprofitne organizacije.

Na Facebooku se u samo tri dana promocije projekta 500 ljudi svidjela ideja i projekt studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Studenti EFZG-a pokrenuli projekt kojim pomažu ugroženim društvenim skupinama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap