Pretraga

Studenti FER-a ožalošćeni: umro je njihov Ferko

A- A+

Na Fakultetu elektrothenike i računarstva ‘umro’ je Ferko, najzahvalniji operacijski sustav za studente ali i profesore. Posljednji ispraćaj održat će se 28. rujna u KSET-u, ujedno i zadnji petak prije početka akademske godine.

Tijekom akademske godine 2011. / 2012. Centar za informatičku podršku FER-a krenuo je u kopiranje sustava Ferka u PHP jezik. Pitate se zašto? Ferko je napisan u Javi, s kojom se ta služba navodno ne snalazi, pa im održavanje i preuzimanje nije opcija.

Izdvojeni članak

FER: Netko se pali na motore, a netko na programiranje

Ovo je na svom Facebooku zidu napisao Marko Čupić, jedan od začetnika Ferka. On je pojasnio da će većina funkcionalnosti vjerojatno biti u okviru FERWeba.

Od jednog studenta ovog fakulteta pokušali smo saznati zašto je tolika tuga nastala za ovim sustavom. – Ferko je imao sve, upravljanje rasporeda svih studenata ali i ispita i predavanja na razini fakulteta bile su njegove glavne zadaće, kazao nam je Danijel.

‘Bez Ferka nisam znao kad trebam ić’ pišati’

U situaciji kad cijela studentska populacija FER-a u dva tjedna piše ispite, Ferko se pobrine da nitko nema koliziju.

No, Centar za informatičku podršku morao ga je ugasiti.

Na Facebooku su se javili komentari ljutitih studenata, poput ‘pa mi smo FER kako se ne snalaze u javi?!’ ili pak ‘bez Ferka nisam znao ni otići pišati’.

Možemo samo izraziti sućut svim FER-ovcima i očekivati velik broj ožalošćenih na ispraćaju i komemoraciji Ferka.

Copy link
Powered by Social Snap