Pretraga

Studenti FER-a zbog greške u printanju moraju ponavljati ispit iz Upravljanja kakvoćom

A- A+

Studenti druge godine FER-a po drugi put danas izlaze na završni ispit iz kolegija Upravljanje kakvoćom, no ne svojom krivicom. Na regularnom terminu 5. veljače studenti su dobili pogrešno isprintane i kopirane ispite te su sat vremena nakon roka dobili obavijest da se isti poništava. Ponavljanje završnog ispita zakazano je za 7. veljače u 17 sati. Potonje je pokvarilo planove mnoštvu studenata koji trebaju položiti još samo Upravljanje kakvoćom te ići doma, ali i poremetilo raspored učenja.

Google Street View

Oko 600 studenata druge godine FER-a u Zagrebu danas u popodnevnim satima ponovno moraju izaći na završni ispit iz Upravljanja kakvoćom, ali ne zbog toga što se za rok 5. veljače nisu dovoljno spremili. Studenti su prije dva dana dobili pogrešno isprintane i kopirane ispite zbog čega su sat vremena nakon roka dobili obavijest da se isti poništava te da moraju ponovno polagati završni ispit 7. veljače u 17 sati.

Izdvojeni članak

Dekan FER-a: ‘Prije državne mature bilo je jednostavnije’

Studentima podijeljeni pogrešno isprintani ispiti

– Poštovani studenti, danas ste bili svjedoci nemilog slijeda nepredviđenih događaja kod procesa umnažanja i sortiranja ispita koji je u konačnici doveo do loše kakvoće održavanja završnog ispita – upravo onoga što smo vas podučavali cijeli semestar kako izbjeći. Kako bi osigurali ravnopravnost svih koji su u ispit bili uključeni, prinuđeni smo poništiti ga, jer sva druga rješenja stavljaju grupu ispitanika u povlašteni položaj, napisao je u obavijesti Marko Jurčević, jedan od nositelja kolegija Upravljanje kakvoćom.

Studentima je objasnila pravila o provedbi ispita asistentica, koja inače nije s tog kolegija, te im počela dijeliti ispite kada je uvidjela da su krivo isprintani. Kako objašnjava Stipe, student koji je bio prisutan na tom roku, neka su se pitanja ponavljala ili je zadatak s jednog ispita prelazio na drugi.

Izdvojeni članak

Ovo su najrašireniji stereotipi o FER-ovcima

Najviše se bunili zbog putovanja svojim domovima

Asistentica je otišla iz predavaonice vidjeti zbog čega je nastao problem te su studenti nakon sat vremena obavješteni da se ispit poništava i da mogu napustiti prostoriju. Jurčević se na web stranici fakulteta ispričao te objavio novi termin završnog ispita koji se odvija danas u 17 sati.

– Bio sam ljut kao i svi drugi. To je bio vjerojatno zadnji ispit svim studentima i mnogi su već bili kupili karte za doma. Budući da sljedeći tjedan počinju rokovi, vjerojatno je nekolicini ova pogreška poremetila i planove za učenje, no najviše se studenata bunilo zbog puta kući, objasnio nam je FER-ovac Stipe.