Pretraga

Studenti FESB-a napravili stranicu koja će vam pomoći sastaviti računalo

A- A+

Studenti splitskog FESB-a napravili su Assemblio.hr – sustav za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija te time olakšali brojnim ‘informatičkim neznalicama’ kupovinu računala. Zahvaljujući četvorici mladića od sad ćete biti sigurni da ste za određenu svotu novca dobili najbolje moguće komponente za svoje računalo, a u svega nekoliko dana postojanja spomenutog sustava privukli su više tisuća posjetitelja.

Foto: privatna arhiva

Eugen Jeličić, Antonio Pavlinović, Igor Pleić i Jure Granić Skender studenti su splitskog FESB-a koji su projektom PC Assemblio prije godinu dana pobijedili na županijskoj razini Infokupa. Ova četvorka ujedno je i primjer kako se dobar projekt može uspješno realizirati i zaživjeti u punom svjetlu. Naime, prije nekoliko dana pokrenuli su web stranicu Assemblio.hr koja je zapravo sustav za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija s najboljim omjerom dobivenog za uloženi novac.

Izdvojeni članak

Optimizirajte računalo za igre u tek nekoliko klikova mišem

Sami složite svoje računalo

Jedan od članova tima, Antonio Pavlinović, otprije nam je poznat kao student Računalstva koji je radio na promjeni web identiteta FESB-a, kada je uz još sedmero kolega napravio novu internetsku stranicu za svoj fakultet te istu više prilagodio studentima, ali i srednjoškolcima.

Nakon modernizacije virtualnog FESB-a, studenti su odlučili skratiti vlastite muke zbog sve učestalijih molbi rodbine i prijatelja da im sastave računala. – Riječ je o projektu koji posjetitelju omogućuje da u par klikova (doslovno) dobije listu best buy komponenti za njegove potrebe. Ideja iza svega je pojednostavniti proces slaganja novog računala i omogućiti što širem krugu ljudi da uspješno kupi i sastavi svoje računalo i sve potrebne komponente, objasnio je Pavlinović na kojem principu radi Assemblio.

Izdvojeni članak

Otkrijte kako produžiti život kao i kada trebate zamijeniti bateriju u svom laptopu

U planu imaju popuste za osjetitelje

Autori su trenutno u fazi traženja partnera na čije bi stranice uputili zainteresiranog korisnika njihova sustava, a u svega nekoliko dana postojanja privukli su oko tisuću jedinstvenih korisnika na dnevnoj bazi. Četveročlani tim ima još niz ideja koje planira realizirati, a neke od njih su širenje na prijenosnike i srodne uređaje, veće mogućnosti prilikom sastavljanja računala, popuste za posjetitelje i slično.

Za neznalice u svijetu hardvera, Assemblio je od velike pomoći, jer uz slaganje računala, na spomenutoj web stranici možete naučiti i kako očistiti termalnu pastu, zamijeniti radnu memoriju ili procesor.

Studenti FESB-a napravili stranicu koja će vam pomoći sastaviti računalo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap